Kripto Para Şirketi BitGo’dan Galaxy Digital’e Dava!

2 years ago 96

Kurumsal kripto para hizmetleri şirketi olan BitGo, satın alma planlarından vazgeçtiği ve 100 milyon dolarlık fesih ücretini ödemeyi reddettiği için kripto para yatırım firması Galaxy Digital'e karşı yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Galaxy Digital'e Dava

Gün içerisinde yapılan açıklamalara göre kurumsal kripto para hizmetleri şirketi BitGo, Galaxy Digital ile arasında gerçekleşmesi planlanan satın alma işleminin iptalinin ardından Galaxy Digital’in 100 milyon dolarlık fesih ücretini BitGo’ya ödemediğini ve yerine getirilmeyen şartlar ile anlaşmayı sonlandırma çabası sebebiyle dava açmaya hazırlanıyor.

Mike Novogratz tarafından yönetilen milyar dolarlık yatırım ve ticaret firması Galaxy Digital, Mayıs 2021 tarihinde BitGo'yu 1.2 milyar dolara satın alma planını açıkladı. BitGo'ya göre Galaxy Digital birleşmeyi uzatmaya çalışırken şirkete 100 milyon dolarlık bir geri dönüş ücreti sözü verdi. Ancak Galaxy Digital bugün erken saatlerde BitGo'nun denetlenmiş mali tabloları teslim edemediğini iddia ederek herhangi bir fesih ücreti ödemeden sözleşmeyi feshedeceğini duyurdu.

"BitGo Yükümlülüklerini Yerine Getirdi"

BitGo tarafından dava amacıyla işe alınan Quinn Emanuel ortağı R. Brian Timmons yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Mike Novogratz ve Galaxy Digital'in BitGo'daki fesih için suçlama girişimi saçma. BitGo, denetlenmiş finansallarının teslimi de dahil olmak üzere, şimdiye kadarki yükümlülüklerini yerine getirdi... Ya Galaxy Digital, BitGo'ya söz verildiği gibi 100 milyon dolarlık bir fesih ücreti borçludur ya da kötü niyetle hareket ediyor.

Brian Timmons ayrıca anlaşmanın feshedilmesinin Galaxy Digital’in son mali sıkıntılarından kaynaklanabileceğini öne sürdü. Yatırım şirketi, Mike Novogratz'ın güçlü bir destekçisi olduğu Terra ekosisteminin patlamasının ardından yılın ikinci çeyreğinde 554 milyon dolarlık bir zarar açıkladı. Galaxy Digital ayrıca kripto para hedge fonu Three Arrows Capital'in iflasından da oldukça etkilendi. Galaxy Digital yeniden yapılanma planlarına ve müteakip Nasdaq listelerine bağlı kaldığını belirterek Mayıs ayında bir hisse geri alım programı başlattı.

Read Entire Article