Kripto Para Uzman Yorumu! Mike McGlone Açıkladı!

2 years ago 89

Bloomberg’in kıdemli analisti Mike McGlone kripto paralarla ilgili beklentilerini paylaştı. Peki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 21.600 dolardan alıcı buluyor. Dün Türkiye saatiyle 17:00’dan bu yana Binance 13 farklı Bitcoin işlem çiftinde komisyonları sıfırladı. Birçok orta ölçekli yatırımcı dar aralıkta seyreden fiyattan yararlanıp komisyonsuz kazancın hazzını yaşıyor.

Kripto Paralar Ne Zaman Yükselecek?

6 Temmuz'da McGlone, Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) ve BTC için 50 haftalık ve 100 haftalık hareketli ortalamaların cesaret verici eğilimler gösterdiğini belirterek gözlemlerini paylaştı. Paylaştığı göstergelerin 2019 yılının ilk yarısındaki güçlü toparlanmadan önce 2018 ayı piyasaları dibinden yaşananlara benzediğini söyledi. Yani kripto paralar artık dibi bulmuş ve net bir geri dönüş yoluna girmiş olabilir. Mike şunları söyledi;

“Bloomberg Galaxy Crypto Index'in 2018'deki dip ile benzer bir düşüşe yaklaşması ve Bitcoin'in geçmiş temellere benzer 50 ve 100 haftalık hareketli ortalamalarına yaptığı indirim ile riske karşı ödül, dikkat çekici”.

McGlone, kripto para piyasasının mevcut durumu ile 2000'lerin başındaki İnternet’in patlamasıyla arasında bir paralellik çizdi. Uzmana göre, piyasanın seyrini tersine çevirmeden ve uzun vadeli yükseliş eğilimini sürdürmeden önce aşırı değerli projelerin piyasadan kaldırıldığı benzer bir döngü yaşanıyor. Bir bütün olarak pazarın performansını kapsamlı bir şekilde anlamak için BCGI, en önemli kripto varlıklarının performansını değerlendirmek üzere tasarlanmıştır. Hareketli ortalamalar, bir varlığın 50 veya 100 gün gibi belirli bir dönemdeki ortalama fiyatını hesaplamak için kullanılır.

Bitcoin (BTC) Düşer Mi?

CryptoCompare'den alınan verilere göre, dünyanın en büyük kripto para birimi 2022'nin ikinci çeyreğinde değerinin %58'inden fazlasını kaybetti. İkinci çeyreğin başında 45.524 dolar olan Bitcoin haziran ayının ortalarında 17.000 dolarlı seviyelere kadar düştü. 2011'in üçüncü çeyreğinde değerinin %68,2'sini kaybetmesinden bu yana, bu Bitcoin'in en kötü üç aylık performansı oldu. CoinMetrics verilerine göre bu haziran, zirve yaptığı 2010 yılında borsalarda kullanıma sunulduğundan bu yana en kötü ayıydı.

Bu düşük rakamlar, birçok kripto analistini Bitcoin hakkında şüpheci hale getirdi. Birçok endüstri analisti, Bitcoin'in henüz dibe ulaşmadığına inanıyor ve önümüzdeki birkaç hafta veya ay içinde fiyatlarının önemli ölçüde düşeceğini tahmin ediyor. Edward Moya'ya göre, kripto para fiyatlarındaki düşüşün boyutu, “borsanın dibe vurup vurmamasına ve önemli bir kripto şirketinin tasfiyeye uğramamasına” bağlı olacaktır. Artan jeopolitik huzursuzluk ve ABD para politikasındaki değişiklikler de dahil olmak üzere çeşitli değişkenler, kısa vadeli volatilitenin artmasına neden olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article