Kripto Para ve Enflasyon Uyarısı! Bitcoin Fiyat Hedefini Paylaştı!

2 years ago 98

Bugün ABD için TÜFE verileri açıklandı ve beklentinin üzerinde gelen veriler kripto paraların düşmesine sebep oldu. Tanınmış iki isim tarafından Bitcoin ve enflasyonla alakalı önemli uyarılar paylaşıldı. FED önümüzdeki hafta Haziran toplantısını yapacak ve gelecek açıklamalar piyasaların yönünü belirleyecek.

Zirveyi Henüz Görmedik

MicroStrategy CEO'su ve popüler Bitcoin Perma boğası Michael Saylor, ABD'deki enflasyonun zirveye ulaşmadığı konusunda uyardı. Saylor'un yorumu, arka planda ABD enflasyonunun 40 yılın en yüksek seviyesi olan %8,6'ya ulaşması üzerine geliyor. Ancak Bitcoin'in de değer olarak zirve yapmadığını belirterek bir umutların diri tutulması gerektiğine işaret ediyor. Saylor ABD'deki enflasyonun geleceği ve Bitcoin fiyatı hakkındaki görüşleri aşağıdaki Tweet ile paylaştı.

Benzer bir analizde, popüler Bitcoin boğası Anthony Pompliano, gerçek ABD enflasyonunun muhtemelen çift haneli olduğuna dikkat çekti.

“Resmi enflasyon rakamı %8,6 ise, ortalama bir vatandaş için gerçek enflasyon rakamı kolaylıkla çift hanelidir”.

Kripto Paralar Düşüyor

Bitcoin, ABD enflasyonunun %8,6'ya ulaştığı haberiyle sert bir darbe aldı. Sonuç olarak, Bitcoin kritik 30 bin dolarlık destek seviyesini kaybetti ve şimdilik 28.850 dolarlık bir dip seviyesini gördü. Ayrıca, popüler Bitcoin ve kripto analisti MagicPoopCannon, BTC için 13.500 ile 21.000 dolar aralığında yeni bir dip beklentisi paylaştı.

En büyük kripto para birimi halen düşüş bölgesinde ve 50 günlük (beyaz), 100 günlük (sarı) ve 200 günlük (yeşil) hareketli ortalamaların altında işlem görüyor. Ek olarak, günlük işlem hacmi, MACD'nin histogramının zayıf alımları teyit etmesiyle, sürekli satışa işaret ediyor.

Ayrıca, günlük MFI ve RSI sırasıyla 38 ve 42 tarafsız bölgede. Bu da Bitcoin fiyatının her iki yönde de gitme olasılığına işaret ediyor. BTC, 28 bin dolarlık destek seviyesine veya 26.700 dolarlık yerel en düşük seviyeye düşebilir. Öte yandan, Bitcoin 50 günlük hareketli ortalamayı 32 bin dolarlık fiyat alanında yakalamaya çalışabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article