Kripto Para Yatırımcıları Bu Ülkelerde Bulunmadan 2 Kere Düşünmeli!

1 year ago 56

Kripto son zamanlarda benzeri görülmemiş bir benimseme oranıyla karşı karşıya kalmış durumda. Ancak dünyadaki tüm ülkeler bu sektöre sıcak bakmıyor. Pek çok hükümet, sakinleri bunun bir parçası olmak istediklerini ifade etseler bile bazı ülkeleri kriptonun benimsenmesine karşı direnç göstermeye devam ediyorlar. Kriptonun benimsenmesi açısından ziyaret edilebilecek ülkeler bir yana, eğer kriptoyla ilgileniyorsanız ziyaret ederken iki kere düşünmeniz gereken ilk 10 ülkeye bir bakalım.

Bu Ülkelere Dikkat

Yeni bir rapor, 10 kripto karşıtı ülkeyi ortaya çıkardı ve bunları 10 puan üzerinden sıraladı. Rapor, en fazla kripto karşıtı duruşa sahip ülkelerin bir listesini ortaya koydu. Bu ülkelerden bazıları, sakinleri hala onlara yatırım yapsa bile, kripto para birimlerini tamamen yasakladı.

Listenin ilk sırasında 10 üzerinden 8,83 puanla Suudi Arabistan yer aldı. Suudi Arabistan'da, bankalarda kripto para satın alınması yasaklandı ve Forexsuggest raporu da endekslerde ülkeye 0 puan verdi.

Bu Ülkelerde ATM Yok

Danimarka, 8,50 puanla ikinci sırada bulunan kripto karşıtı ülke oldu. Danimarka, kripto ATM'lerinin olmadığı bir ülke ve tüm nüfusun yalnızca yaklaşık% 1.39'unun kripto varlıklara sahip olduğu söylenmekte. Ayrıca endekslerde ülke 0 puan aldı.

İzlanda 8.30 puanla üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca bu ülkede Bitcoin ATM'leri bulunmuyor ve benimseme endeksi'nde 0 puan aldı. Ülke ayrıca hidro enerji arzı sıkıntısı yaşamasından ötürü elektriği keserek kripto madencilerine karşı tavırlarını net bir biçimde ortaya koyuyor.

Listedeki bir sonraki ülke Namibya'ydı. Listede yer alan tek Afrika ülkesi ve kripto varlıklar söz konusu olduğunda herhangi bir ülkenin sahip olabileceği en düşük ilgiye sahipti. Benimseme Endeksi puanı 0,02'ydi ve nüfusun sadece %1,59'u kripto sahibi.

Sırada Yeni Zelanda bulunuyordu. Bu ülkede şaşırtıcı bir şekilde sıfır Bitcoin ATM'si bulunuyor ve nüfusun yalnızca %1,51'i kripto para birimlerine sahip. 10 üzerinden 7,83 puan aldı dünyanın en kripto karşıtı 5. ülkesi konumunda.

ATM Olan Düşündürücü Ülkeler

Listedeki son beş ülke de 7'den yüksek bir puana sahip ve ülke genelinde 2'den az Bitcoin ATM'si bulunuyor. Bu bölgelerde kripto varlıklara olan ilgi de çok düşük. Bunlar Japonya, Lüksemburg, Bosna Hersek, Norveç ve İsrail olarak biliniyor.

Ülkeler ve kripto paralar dikkate alındığında değişimin bir gerçek olduğu tüm yatırımcılarca ve çoğu ülke yetkililerince kabul ediliyor lakin bunun benimsenmesinin tüm ülkelerce ne kadar zaman alacağı şu anda belirsizliğini koruyor.

Read Entire Article