Kripto Para Yatırımcıları Dikkat: Bitcoin (BTC) İçin Bu Tarih Çok Önemli!

2 years ago 82

Bitcoin ETF’leri ile ilgili alınan kararlar şu ana kadar ekosistemde oldukça fazla ses getirdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise son zamanlarda ETF’ler ile ilgili aldığı erteleme kararları ile gündeme geliyor.

Spot ETF Kararı Açıklanacak

Bitcoin vadeli işlem ETF’lerinden bazıları kabul edildi ancak ekosistem bir spot ETF’in kabul edilmesine odaklanmış durumda. Çünkü vadeli işlem ETF’leri doğrudan Bitcoin yatırımı şansını yatırımcılara vermezken spot ETF doğrudan Bitcoin yatırımı yapma imkanı sunuyor. Dolayısıyla bu durumun BTC fiyatı üzerinde önemli bir artış etkisi yaratabileceği düşünülüyor.

Bu noktada yapılan son açıklamalara göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Global X Spot Bitcoin ETF başvurusu kararını 20 Nisan’da açıklayacağını kamuoyu ile paylaşması heyecan yaratmış gibi görünüyor.

Bunlara ek olarak Global X’in metaverse ile ilgili bir başvurusu bulunuyor ve dolayısıyla firma SEC’ten iki önemli karar bekliyor.

Karar Ne Olacak?

Şu an için kararın ne olacağını net bir şekilde tahmin etmek zor. Ancak SEC’in spot Bitcoin ETF’lerine karşı negatif duruşu piyasada da beklentilerin en alt seviyede tutulmasını sağlıyor. Ancak pek çok analist ve uzman isim eninde sonunda ABD’de bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanacağını ve Global X’in bu noktada ilk olabileceğini ifade ediyor.

Analistlere göre eğer spot Bitcoin ETF’i onaylanırsa ve bu durum kurumsal yatırımdan gelen talep ile birleşirse 2022 yılında BTC’de yeni bir rekor görülebilir. Ancak yatırımcıların bu noktada temkinli olması önemli. Çünkü eğer ETF reddedilirse spot Bitcoin ETF’i için bir süre daha beklemek gerekecek.

Read Entire Article