Kripto Para Yatırımcıları Dikkat! Dev Borsa Şimdi Yayınladı!

2 years ago 93

ABD’nin en büyük kripto para borsası birkaç dakika önce önemli bir duyuru yayınladı. Bu duyuruda kullanıcılar için önemli uyarılar da bulunuyor. Borsa önümüzdeki günlerde yapılacak önemli bir güncellemeye hazırlanıyor. Buradaki uyarılar sadece Coinbase kullanıcılarını da ilgilendirmiyor. Tüm kripto kullanıcıları buna kulak vermeli.

Coinbase Duyurusu

Ethereum'un 15 Eylül 2022'de veya buna yakın bir tarihte artık Hisse Kanıtı'na (PoS) geçmesi bekleniyor. Bu adımla birlikte Ethereum’un daha güvenli, daha az enerji yoğun ve yeni ölçeklendirme çözümlerini uygulamak için daha iyi hale gelmesi bekleniyor. Coinbase borsası olası kargaşanın önüne geçmek için kısa süre önce önemli bir duyuru yayınladı.

“Bu süre boyunca varlıklarınızın güvende olacağından ve sizin tarafınızdan yükseltme yapmak için herhangi bir işlem yapmanız gerekmeyeceğinden emin olabilirsiniz.”

Merge sürecinde ERC20 tokenlerin transferleri durdurulacak. İki ayrı ağda aynı tokenlerin ortaya çıkarabileceği kargaşayı kullanıcıları için azaltmak isteyen Coinbase böyle bir adım atıyor. Yakın zamanda Binance ve diğerlerinin de benzer açıklamalar yapması beklenebilir. ETHW ve olası çatal tokenleri hakkında bugün öyle saatlerinde kapsamlı bir değerlendirme yayınlamıştık. Buradan çatal tokenin başarılı olup olmayacağı ve diğer konularda bilgi alabilirsiniz.

Merge İçin Uyarı

10 Ağustos 2022'de Ethereum, Goerli genel test ağı birleştirmesini tamamladı. 15 Eylül 2022'de Proof-of-Stake'e geçişin tamamlanması bekleniyor. DeFi ve NFT'lerin yükselişiyle birlikte, Ethereum ağı trafik darboğazlarına ve işlem (gaz) ücretlerinde öngörülemeyen artışlara katlandı. PoS kendi başına işlem ücretlerini düşürmese de Ethereum'un ölçeklenebilirlik sürecine katkıda bulunacak.

Birleştirme sırasında Coinbase, bir önlem olarak yeni Ethereum (ETH) ve ERC-20 token yatırma ve çekme işlemlerini kısaca duraklatacak. Birleştirmenin kullanıcı açısından sorunsuz olması beklense de potansiyel aksama süresi, büyük riskler barındırıyor. ETH ve ERC-20 tokenleri için işlemlerin askıya alınması yatırımcıları da koruyacak. Coinbase, Twitter hesabı üzerinden süreç normale döndüğünde yeni bir duyuru yayınlayacak.

Yatırımcıların bu süreçte mağduriyet yaşamaması için transfer, NFT teklif/alış/satış ve DeFi işlemlerinden uzak durması faydalı olabilir. Örneğin NFT teklifiniz bir hatadan dolayı ETHW ile eşleşirse bunu PoS ağındaki ETH ile değiştiremezsiniz. Bu tarz problemlerin hatta komplike akıllı sözleşme saldırı modellerinin ilerleyen günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Read Entire Article