Kripto Para Yatırımcılarının Beklediği Rapor Açıklandı!

2 years ago 98

Bu piyasalarda FUD diğerlerine göre çok daha fazladır. Elbette bu durum volatiliteyi de destekliyor. Bir sabah uyandığınızda herhangi bir kripto para projesinden yüz milyonlarca dolar çalındığını öğrenirsiniz. Bu gelişmenin etkisiyle Bitcoin ve diğerleri çoktan düşmeye başlamıştır. Ve Çinli emlak devi Evergrande’nin iflasın eşiğinde olması bile sizin sermayenizin erimesi anlamına gelir. Nitekim Tether FUD’u temelde bununla bağlantılıydı ve kripto paralar o günlerde iyi bir performans göstermedi.

Tether (USDT) Raporu

Dün son dakika olarak USDT ihraççısı şirketin (Tether) dünyanın en büyük muhasebe şirketlerinden biri olan BDO İtalya ile anlaştığını duyurmuştuk. Kripto para yatırımcılarının USDT’nin arkasındaki şirketten beklediği en büyük şey “şeffaflıktı” ancak Tether bugüne kadar attığı adımlarla buna pek cevap vermedi. Elinde tuttuğu ticari kağıtların riski geçtiğimiz yıl piyasaları sık sık salladı. Ancak şirket bir süredir tüm bu algıları yıkmanın yollarını artıyor. 18,5 milyon dolarlık cezanın ardından ara dönemlerde rezerv raporlarını yayınlayan şirket nihayet son çeyrek verilerini BDO denetiminden sonra paylaştı.

Rapor, ABD Hazine bonolarında 28,9 milyar dolar, para piyasası fonlarında 6,8 milyar dolar, 5,4 milyar dolar nakit ve banka mevduatı, yaklaşık 3 milyar dolarlık ters repo anlaşmaları ve 397 milyon dolarlık ABD Hazine bonolarına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Şirketin ticari kağıtları önceki çeyrekte 20 milyar dolar seviyelerindeyken 8,5 milyar dolara düştü. Bu %58’lik düşüş, aynı zamanda Tether (USDT) rezervlerinin riskini de azaltıyor.

Tether (USDT) Açıklama

Şirket dün yaptığı duyuruda daha sık aralıklarla rapor yayınlayacaklarını ve gerçek bir tam denetimden geçeceklerini de taahhüt etmişti. Bugün internet sitesinde paylaşılan duyuruda ise aşağıdaki ifadeler kullanıldı.

“Daha önce açıklandığı gibi, ticari kağıtlardaki yatırımlarımızı Ağustos 2022'nin sonunda 200 milyona ve yıl sonundan önce sıfıra indireceğiz. Aynı dönemde Tether, nakit ve banka mevduatlarını %32 oranında artırdı."

Tether'in CTO'su Paolo Ardoino ise şunları söyledi;

“Piyasadaki lider stablecoin olarak rolümüzü sürdürmeye tamamen kararlıyız. Tether'in faydası, rezervlerinin şeffaflığı ile desteklenmeye devam ediyor. Şeffaflığa ve topluma olan bağlılığımız, şirketin temel değerlerinin uzun süredir devam eden bir ayağıdır ve bir pazar lideri olarak sorumluluğumuzla uyumludur. Dünyanın önde gelen muhasebe firmalarından biri olan BDO ile iş birliği yaparak bu bağlılığımızı bir kez daha gösterdik. Bu yolda devam etmeyi dört gözle bekliyoruz ve rakiplerimizin ve gelecekteki stabilcoinlerin rehberlik için arayabileceği bir piyasa standardı belirlemeye kendimizi adadık.”

Read Entire Article