Kripto Paralar Büyük Depreme Hazırlansın! 3 Uzman Bugün Yorumladı!

2 years ago 83

Artık sadece dakikalar kaldı, kripto para piyasalarını ilerleyen saatlerde daha fazla volatilite bekliyor. Saat 21:00’da açıklanacak FOMC tutanaklarının gölgesi kripto para piyasalarının üzerine çöktü. Birçok yatırımcı daha fazla kaybın kapıda olduğunu düşündüğü için satışı tercih etti. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 23.300 dolardan alıcı buluyor.

Kripto Paralar Düşüyor

Bitcoin yeniden 23.500 doların altına indi. Geçtiğimiz günlerde 25.000 dolar direncini aşan fiyat bu bölgeyi koruyamadı. Kripto para piyasalarının toplam değeri ise 1,1 trilyon dolara kadar geriledi. En büyük altcoin olan Ethereum yazı hazırlandığı sırada 1.800 dolardan alıcı buluyor. 30 günden az kalan Merge gelişmesine rağmen ETH yatırımcıları piyasada çekimser. Binance borsasının kripto parası BNB en büyük 10 kripto para arasında en fazla kaybeden altcoin oldu. BNB haftalık bazda %8 eriyerek 307 dolardan alıcı buluyor.

ABD hisse senedi piyasaları bugün negatif açıldı. FOMC tutanaklarındaki detaylara bağlı olarak kapanışı daha alt bir seviyede yapabilir.

Kripto Paralar Uzman Yorumu

Halihazırda zayıflık belirtileri gösteren kripto paralar Federal Açık Piyasalar Komitesi'nin (FOMC) son toplantısının tutanaklarını yayınlamasına saatler kala, ABD hisse senetlerinin işlem görmeye başlamasıyla daha da geriledi. Faiz oranlarına ilişkin bir karar içermemekle birlikte, toplantı Fed'in Eylül ayında yapılacak bir sonraki adımları hakkında topluluğu fikir verecek.

Michaël van de Poppe bugün 21:00’da açıklanacak tutanaklarla ilgili şunları söyledi;

“FED'in şahin mi yoksa güvercin mi olacağına dair bilgilerin alınabileceği FOMC tutanakları, bugünün en önemli olayı bu, kripto paralarda volatilite artabilir”.

Kripto eğitim platformu Crypto Academy'nin kurucusu Justin Bennett, ise moralleri bozan bir yorum yaptı. S&P 500'ün 2008 Küresel Mali Krizinden hemen öncekine benzer hareketler yaptığını söyledi. Kripto para piyasaları borsa ile uyumlu hareket ettiği için S&P 500 tarafındaki bir çöküş kripto paralarda yıkıcı etkiye sahip bir depremi tetikleyebilir. 2008 mali krizinde hisse senedi piyasaları ciddi kayıplar yaşamıştı.

Justin Bennett şunu söyledi;

"Bu akıllara durgunluk veriyor. S&P 500, 2008 çöküşünü taklit ediyor. ATH'den bu yana zamanlama bile neredeyse aynı”.

Aynı zamanda analist ABD doları endeksi (DXY) için 113 seviyesine bir toparlanma bekliyor. Bu durum kripto paralardaki düşüşün hızını artıracaktır. Üçüncü analist Matthew Hyland ise son toparlanmanın kısa ömürlü olacağı konusunda yatırımcıları uyardı.

Read Entire Article