Kripto Paralar Düşüşe Geçti! Çarşamba Gününe Dikkat!

2 years ago 96

Bitcoin (BTC) ve altcoinler kısa süreli bir toparlanmanın ardından kazanımlarını iade ediyor. Peki düşüş neden oldu? Çarşamba günü kripto para yatırımcıları için neden kritik öneme sahip? Kısa vadeli piyasa beklentileri ve genel görünümü ele alıyoruz. Kripto para yatırımcılarını ilerleyen saatlerde daha fazla volatilite bekliyor. İşte detaylar.

Kripto Paralar Düşüşe Geçti!

Bitcoin bugün 1000 dolar civarında düşüş yaşadı ve altcoinler de onu takip etti. 5 Temmuz Wall Street açılışında Bitcoin (BTC), ABD dolarının şiddetli bir yükseliş görmesiyle günlük en düşük seviyelere ulaştı. Dolar endeksi 2002 yılında gördüğü zirveye yeniden ulaştı. Dün ABD piyasalarının 4 Temmuz Bağımsızlık Günü sebebiyle kapalı olması, Bitcoin’e kısa da olsa bir toparlanma fırsatı sundu.

Bitcoin gün içinde 1.000 dolar değer kaybederken spot altın %2'nin üzerinde değer kaybetti ve ABD hisse senedi piyasaları da düştü. S&P 500 bu yazı yazılırken %2,2, Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,7 düştü.

FOMC Tutanakları

ABD doları endeksi (DXY), Aralık 2002'den bu yana görülmeyen bir seviye olan 106.59'a ulaştı. Bitcoin analistleri bu nedenle kripto pazarlarına biraz rahatlama sağlamak için bir trendin tersine döneceğine dair işaretler bekliyor. Popüler kripto para analisti Michaël van de Poppe şunları söyledi;

“Euro, bu noktada rekor seviyelere, 1,033 dolara ulaştı. En son 2002-2003 yıllarında görüldü ve DXY (dolar endeksi) roket gibi fırladı”.

Ek bir yorumda, Cubic Analytics'te kıdemli piyasa analisti Caleb Franzen, DXY'nin ekonominin sağlığı konusunda yatırımcı duyarlılığına nasıl ışık tuttuğuna dikkat çekti.

“Geçen hafta boyunca getiriler düşüyor ama dolar yükselmeye devam ediyor. Bu dinamik, yatırımcıların artan durgunluk korkularıyla güvenli limana koştuğunu doğruluyor”.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi bugün 19 seviyesinde kalarak aşırı korkuya işaret etti. Bu arada, zincir üstü analitik platformu CryptoQuant'a katkıda bulunan Edris şunları söyledi;

“Kontrolün alıcılarda mı yoksa satıcılarda mı olduğunu gösteren alıcı alım/satım oranı gün içinde bir miktar rahatlama gördü. Ancak, bunun sadece bir konsolidasyon veya başka bir düşüşten önce yükseliş yönünde bir geri çekilme olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, yükselişin tersine dönmesi veya başka bir boğa tuzağının beklenip beklenmediğini belirlemek için önümüzdeki haftalarda diğer birçok faktör yakından dikkate alınmalıdır”.

Bitcoin ve altcoinlerin fiyatını direkt olarak etkileyebilecek en büyük gelişme açıklanacak FOMC tutanaklarıdır. Yarın Türkiye saatiyle 21:00’da açıklanacak tutanaklar piyasada daha fazla volatiliteye sebep olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article