Kripto Paralar En Erken Ne Zaman Yükselir?

2 years ago 94

Geçtiğimiz yıl kripto paralar çok daha eğlenceli ve kazançlı bir yatırım ortamı sunuyordu. Ancak 2022 böyle olmadı. Boğa sezonunda herkes kendini yatırım dâhisi olarak görür. Fakat bu rüyası ayı piyasalarıyla tanıştığında biter. Boğa sezonunda nasıl ki her aldığınız size para kazandırıyorsa, düşüş dönemlerinde tam tersi vardır. Çünkü trend güneye yolunu çizmiş ve ufak molalara rağmen yolunda ilerlemektedir.

Bitcoin Verileri

Bitcoin'in ABD doları ile ters korelasyonu 17 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Bitcoin (BTC), 2022'nin başından beri ABD dolarının tersi yönde hareket ediyor. Şimdi bu hareket daha da güçleniyor. Bitcoin ve dolar zıt yönlere gidiyor. Özellikle, BTC ile dolar arasındaki haftalık korelasyon katsayısı, 3 Temmuz'da sona eren haftada 0,77'ye düştü. Bu arada, TradingView verilerine göre, Bitcoin'in teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite ile korelasyonu aynı haftalık seansta sıfırın üzerinde 0,78'e ulaştı.

Bunun başlıca nedeni, tüm risk piyasalarındaki resesyon endişeleri ve artan enflasyonu frenlemek için agresif şekilde artırılan faizlerdir. Örneğin Bitcoin, 2022'de %60'ın üzerinde kayıp yaşarken, Nasdaq'ın aynı dönemdeki getirileri eksi %29,72 civarında. Öte yandan dolar, en iyi yabancı para birimleri sepetine karşı gücünü ölçen bir metrik olan ABD dolar endeksi (DXY) ile Ocak 2003'ün en yüksek seviyesi olan 105,78 seviyesine ulaştı.

Kripto Paralar Ne Zaman Yükselir?

FED bu ay faizlerini 75 baz puan artırmayı hedefliyor. Yıllık faiz beklentisi ise 3,3 seviyesine kadar çıkartıldı. Çok hızlı bir şekilde 25 baz puandan 75 hatta 100 bp artışları tartışır hale geldik. Enflasyon hiç durmayacakmış gibi yükseliyor ve başta Powell olmak üzere FED yetkilileri önlem almakta geç kaldıklarını kabul ediyorlar.

JPMorgan tarafından düzenlenen ankete katılan Wall Street analistlerine göre, enflasyon verileri normalleşmeye başlarsa erken bir faiz indirimi gerçekleşebilir ve böylece yatırımcıların dolara olan iştahı sınırlanabilir. Öncü veriler enflasyonda net bir zirveye işaret etmese de yaklaşık 10 gün içinde açıklanacak TÜFE verisi piyasalar için kritik öneme sahip olacak.

Buna ek olarak, doların 2022'nin geri kalanında rallisine devam etme olasılığı klasik bir teknik model tarafından engellenebilir. Bitcoin'in "MVRV-Z Skoru" da tarihsel olarak keskin, uzun vadeli yukarı yönlü geri çekilmeden önce gelen bir aralığa düştü. Bu zincir üstü gösterge, Bitcoin'in 2022'de 15.600 dolar civarında düşebileceğini gösteriyor.

İlk olarak bağımsız piyasa analisti Agres tarafından tespit edilen DXY'nin "çift tepe" modeli, arka arkaya iki en yüksek seviyesi ve 103,81 ortak destek seviyesi nedeniyle kısmen doğrulandı. Teknik analizin bir kuralı olarak, fiyat desteğin altına düştüğünde ve aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi yapının maksimum yüksekliği kadar düştüğünde, çift tepe modeli çözülebilir.

Agres, "Dolar aşırı derecede aşırı satın alındı ​​ve aşırı ısındı" diyerek, önümüzdeki seanslardaki düzeltmenin hisse senetlerine ve kripto para birimlerine fayda sağlayabileceğini de sözlerine ekledi. Kısa vadede toparlanma için umut var fakat orta vadede risk büyük.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article