Kripto Paralar G20’ye Gidiyor! Dananın Kuyruğu Ekim’de Kopacak!

2 years ago 93

Küresel finansal sistemi izleyen ve bu sistem hakkında tavsiyelerde bulunan uluslararası bir kurum olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB), bugün “kripto  paraların küresel çapta düzenlenmesi ve denetimi” hakkında önemli bir bildiri yayınladı.

Kurum, Topu G20'ye Attı

Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto para birimleri için “kusursuz” bir düzenleyici çerçeve üzerinde çalıştığını ve raporunu Ekim ayında G20 maliye bakanlarına ve merkez bankası yöneticilerine bildireceğini söyledi. Küresel finansal sistemi izleyen ve bu sistem hakkında tavsiyelerde bulunan uluslararası bir organ olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB), bugün “kripto  paraların küresel çapta düzenlenmesi ve denetimi” hakkında bir bildiri yayınladı. Kurum, şu açıklamayı yaptı:

Ulusal otoriteler ve uluslararası standart belirleyiciler arasında “düzenleyici ve denetleyici yaklaşımların küresel çapta tutarlılığını” teşvik etmeye kararlıyız. Bu krumlar, faaliyet, risk ve  düzenleme” ilkesine dayanan kriterleri ile kripto paralara yönelik regülasyon konusunda somut adım atacaklar.

Kurum, stablecoin'ler de dahil olmak üzere kripto paraların hızla geliştiğini belirterek, kripto piyasalarındaki yaşanan krizlerin "kısa vadeli fonlama piyasaları gibi geleneksel finansın önemli kısımları üzerinde etkileri olabileceğini açıkladı ve şunları ekledi:

Etkili bir düzenleyici çerçeve, geleneksel finansal faaliyetlere benzer riskler taşıyan kripto praların aynı düzenleyici kurallara tabi olmasını sağlarken, kripto varlıklarının yeni özelliklerini göz önünde bulundurarak ve bunların arkasındaki teknolojinin potansiyel faydalarından yararlanmasını sağlamalıdır.

Şubat Raporu: Kritik Uyarı!

FSB, kripto paraların, hem yerel hem de uluslararası düzeyde oluşturdukları risklerle orantılı olarak etkin düzenleme ve gözetime tabi olmalarını belirtti. Kuruma göre, kripto hizmet sağlayıcılarının faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki mevcut yasal yükümlülüklere her zaman uyum içinde olmalı. FSB, kripto varlıklarının kusursuz düzenleme ve denetime tabi olmasını sağlamak için çalışıyor. Gözlemci, Ekim ayında G20 maliye bakanlarına ve merkez bankası yöneticilerine stablecoin'ler ve diğer kripto varlıklara yönelik düzenleyici ve denetleyici yaklaşımlar hakkında rapor verecek.

Şubat ayında FSB, kripto paraların finansal istikrar için oluşturduğu riskleri inceleyen bir rapor yayınladı. Rapora göre, kripto piyasası, hızla gelişiyor. Kripto paralar, risk ve geleneksel finansal sistemle artan korelasyon nedeniyle küresel finansal istikrar için bir tehdit oluşturabilecekleri bir noktaya ulaşabilirler.

Read Entire Article