Kripto Paralar Hafta Sonu Yükselir Mi?

2 years ago 92

Bu hafta Bitcoin yeniden 24.000 doları aştı ve yazı hazırlandığı sırada 23.000 doların üzerinde alıcı buluyor. Tesla’nın Bitcoin satışına rağmen güçlü kalan BTC artış aşırı satış rüzgarından çıkmış gibi görünüyor. Birçok yatırımcı artık trend değişiminin yakında olduğunu düşünüyor. Peki tüm bunlar aşırı iyimserlikten mi ibaret? Hafta sonu piyasaları neler bekliyor?

Bitcoin (BTC)

Kripto paraların yükselişi için birinci şart yukarı yönlü hareket eden BTC’dir. Korku ve aşırı panikten dolayı ATH seviyesinden 90 düşen altcoinler her fırsatta kendini yukarı atmak için mücadele ediyor. Tesla'nın BTC varlıklarının %75'ini sattığını açıklamasına rağmen Bitcoin 23.000 doları üzerinde ve altcoinler bu özgüvenle güçlü kalıyor.

Araba şirketi ikinci çeyrek (Q2) raporunu yayınladığında BTC 24.000 dolar seviyesinden 22.600 dolara kadar hızlı bir düşüş yaşadı. Ancak bu düşüşün oranı geçtiğimiz yıl Tesla, Bitcoin aldığını açıkladığındaki yükselişe yaklaşamadı. Fiyat o günlerde çift haneli artarken bu hafta yaklaşık %4,5 düştü.

İlginç bir şekilde, Tesla, büyük kurumsal satışların tek suçlusu değildi. Arcana araştırma analisti Vetle Lunde'ye göre BTC satışları Tesla ile başlamadı. Analist, trendin organize gibi göründüğünü belirtti.

Kripto Paralar Yükselir Mi?

Lunde, büyük satışların Luna çöküşüyle başladığını açıkladı. O günlerde söylediğimiz gibi Terra (LUNA) çöküşü büyük bir dönüm noktası olacaktı. Regülasyonlar, iflaslar ve daha fazlası. Analiz yeterince açık olmasa da birçok kripto firmasının karşılaştığı likidite sorunları, daha fazla kurumun varlıklarını satmasına sebep oldu.

Şimdilik yüklü satışları tetikleyecek korku havası zayıflamış görünüyor. Fiyat grafiğine göre, önümüzdeki birkaç gün için trend şu an olduğu gibi yükseliş eğilimini sürdürebilir. Bunun nedeni, 20 dönemlik EMA'nın (mavi), 50 dönemlik EMA'nın (sarı) katı bir şekilde üzerinde olmasıdır. Alıcılar şimdilik kontrolü elinde tutuyor.

BTC'nin satış baskısına karşı inanılmaz bir direnç göstermesiyle, ayı piyasasının sona ermek üzere olabileceği varsayılabilir. Ancak, özellikle orta vadede aşırı iyimserlik iyi değil. 50 ve 200 EMA'nın yakınlığı bu projeksiyonun bir nedeni olabilir. Bununla birlikte, başka bir Bitcoin kapitülasyon olasılığı oldukça düşük. Bu, düşüş sinyallerinin yakın zamanda ortaya çıkamayacağı anlamına gelmez. Bu aşamada yatırımcıların temkinli olmaları ve piyasanın bundan sonraki hareketlerini izlemeleri iyi bir karar olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article