Kripto Paralar İçin Geçen Çalkantılı Haftanın Detayları Bu Haberde!

2 years ago 90

Geçtiğimiz hafta kripto para dünyasında bir çok gelişme yaşandı. Bunlardan en dikkat çekeni ise Elon Musk’ın Tesla hakkında yaptığı açıklamalar oldu. Bizler de bu ve diğer gelişmeleri sizler için derledik.

Shiba’dan Büyük Adım

Shiba Inu, uzun süredir Marvel işbirlikçileriyle ortak çalışıyor. Resmi açıklamaya göre, Shiba Inu ekibi Metaverse Projesinin tasarımı ve inşası için The Third Floor'u (TTF) seçti. TTF, Avengers: Infinity War, Wonder Woman, Thor: Ragnarok ve diğer önde gelen filmler dahil olmak üzere Hollywood'da ve dünyanın dört bir yanındaki projelerde işbirliği yapan en yoğun görselleştirme şirketi olarak biliniyor.

Yeni kurulan ortaklık kapsamında TTF, Shiba Inu geliştiricilerinin gerçek Shiba'dan ilham alan bir evren için sanal ortamları, binaları ve önemli noktaları tanımlamasına ve geliştirmesine yardımcı olacak. TTF'nin yaratıcı şefi Dane Smith, Shiba Inu topluluğu tarafından paylaşılan sanat odaklı vizyonun "ilham verici" olduğunu söylüyor. Metaverse'in potansiyel olarak sonsuz sayıda olasılık ve karma gerçeklik deneyimi sunabileceğine inanıyor.

Elon Musk Duruşunu Netleştirdi

Önde gelen elektrikli araba üreticisi Tesla, Bitcoin varlıklarının çoğunu (936 milyon dolar değerinde BTC) satarak  tüm pazarı şok ettikten sonra, CEO'su Elon Musk şirketin kararı hakkında yorum yapmaktan çekinmedi. Centibillionaire, hareketin amiral gemisi kripto para birimi hakkında bir karar olarak alınmaması gerektiğini açıkladı ve Tesla'nın Çin'deki kapanmalar nedeniyle şirketin genel likiditesiyle ilgili endişeleri nedeniyle varlıklarını tasfiye etmek zorunda kaldığını belirtti.

Musk ayrıca Tesla'nın gelecekte Bitcoin varlıklarını artırmaya açık olduğunu da sözlerine ekledi. Bu arada, Bitcoin haberlerde 22.650 dolara düştü. Bununla birlikte, yayın anında, öncü kripto para toparlanmayı başardı ve 23.680 dolara tırmandı.

XRP’de Borsaya Akış Durmuyor

Piyasa, ilk kez Cuma günü görülen XRP tokenleriyle şüpheli faaliyetlere tanık olmaya devam ediyor. Dün, WhaleAlerts verilerine göre, 21.86 milyon dolar değerinde 60 milyon XRP, Ripple'ın adresinden bilinmeyen bir cüzdana kaydırıldı. Ardından, üç saat sonra, bilinmeyen bir cüzdandan Meksika merkezli kripto borsası Bitso'ya aynı miktarda XRP gönderildi. Buna ek olarak, bir saat içinde bir Bitso adresinden diğerine veya ilk geldiği adrese 59.9 milyon XRP çekildi.

Bununla birlikte, yukarıda belirtilen işlemlerin hiçbiri XRP fiyatını etkilemedi. 0,375 dolarlık güçlü bir direnç seviyesine ulaştığı fiyat koridorunun tepesine yakın bir yerde kote edilmeye devam ediyor. Bu tür faaliyetlerin arkasındaki olası açıklama, XRPL veya Ripple'ın bazı büyük duyurular veya güncellemeler hazırlaması olabilir veya belki de sadece tokenleri bir cüzdandan diğerine kaydırıyor olabilirler.

Shiba’dan Merak Uyandıran Hamle

Oyun emektarı William Volk, Shiba’ya çok büyük bir şeyin geldiğini öngördü. Shiboshi oyununun Shiba Inu Games versiyonunun baş danışmanı olarak da bilinen oyun emektarı William Volk, yakın tarihli bir tweette, tarafından yayınlanan bulutlu bir yağmur fırtınasının teaser videosuna yanıt verdi. Resmi SHIB hesabı, meme tokeni için "bir şey" geliyor gibi görünüyor şeklinde bir açıklamada bulundu.

Volk, Kasım 2021'de Shiba Inu Games'in danışmanı oldu. Bu arada, 20 Temmuz'da Shiba Inu, rekor kıran bir dönüm noktasını kırdı ve 1.210.000'den fazla token sahibine ulaştı. WhaleStats verilerine göre, yayınlandığı tarihte Shiba Inu sahiplerinin sayısı 1.211.989'dur. Ayrıca, köpekli kripto para, ilk 100 ETH balinası için en büyük token pozisyonu olarak geri döndü. En iyi 1.000 ETH cüzdanı şu anda 658.535.219 dolar değerinde 57.414.619.561.170 SHIB tutuluyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article