Kripto Paralar İçin Tahminde Bulundu! 2008 Krizini Bilmişti!

2 years ago 90

Amerika’nın 2008 yılında yaşadığı mortgage krizini ön gören tanınmış hedge fon yöneticisi kripto para tahminini paylaştı. Büyük krizde ciddi miktarda para kazanan isim, daha önce kimsenin görmediğini görmüş ve bunu fırsata çevirmişti. Peki kripto paralar için nasıl bir gelecek ön görüyor? İşte detaylar.

Kripto Paralar İçin Tahmin

Eski hedge fon yöneticisi Michael Burry, Bitcoin ve geleneksel hisse senetleri için başka bir düşüş tahmini yaptı. ABD konut piyasası çöküşünden önceki short pozisyonu ile tanınan Burry, BTC'nin fiyatı için daha fazla düşüşe işaret ediyor. Şu anda Bitcoin, son 7 günde %8 kayıpla 19.400 dolardan işlem görüyor. Kripto para birimi, 2017'deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 doları bir süredir kaybetti.

Burry, geçtiğimiz yıl düşüşlerin başlamasına kısa süre kala da benzer senaryolar paylaşmıştı. Hatta yatırımcıları Bitcoin için short pozisyon açmaya davet eden Burry, şimdilik tahmininde başarıyı yakalamış görünüyor. Ancak bir sorun var, kripto paraların durumu ABD emlak piyasasından daha karmaşık. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca Bitcoin için birçok ölüm senaryosu kaleme alındı. Ancak Bitcoin maksimum 4 yıllık periyotlarda dip seviyesinden ATH bölgesine ulaşarak sadık yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

Kısa Vadede Kripto Paralar

Son zamanlarda iki uzman, en azından kısa bir süre için Bitcoin için potansiyel yükseliş katalizörlerini paylaştı. Yatırım firması Fidelity'nin Makro Direktörü Jurrien Timmer, hisse senetlerinin son çöküşlerinden sonra toparlanma şansı olduğuna inanıyor. Ancak Timmer, tahvil getirileri yükselirken riskten kaçınma sezonunun daha da uzayabileceğine de söyledi. ABD'de halka açık şirketler için yaklaşan kazanç sezonunda, geleneksel hisse senetleri ile bir korelasyon sergileyen Bitcoin de dahil olmak üzere kripto paralar en azından kısa süreliğine nefes alabilir.

Öte yandan, Bloomberg analisti Mike McGlone, emtia fiyatlarında bir düşüş bekliyordu. Bu varlıklar aşağı yönlü eğilim gösterirse, Fed ekonomik sıkılaştırmasını yavaşlatabilir ve Bitcoin gibi riskli varlıklara biraz rahatlama sağlayabilir.

Toplanan emtialar genellikle yüksek enflasyona işaret eder, aşağı yönde hareket ettiklerinde tam tersini işaret ederler; bu da ABD finans kurumunun şu anda bir numaralı öncelikleri olan enflasyonu düşürmeyi başarabileceğini gösterebilir.

Timmer ve diğer uzmanlar, ekonomi hakkındaki olumsuz haberlerin, ekonomik durgunluk görüşmelerinin ve sürekli bir piyasa çöküşünün Fed'in para politikasında daha güvercin olmasına izin verebileceğine inanıyor. Piyasa, Fed'in bir sonucu olarak aşağı yönlü tepki verdi, ancak bazıları bunun enflasyonu durdurmak için yetersiz olacağına inanıyor. Fed Başkanı Jerome Powell, daha az agresif bir para politikası hakkında şüphelerini dile getirdi. The Wall Street Journal ile yaptığı röportajda Powell, enflasyonu düşürmenin küresel piyasalar için "biraz acıya" yol açacağını söyledi. Bu, Burry'nin 2008'deki gibi haklı olacağı anlamına mı geliyor?

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article