Kripto Paralar Neden Düşüyor? Bitcoin Yeniden 21.000 Doların Altında!

2 years ago 96

En büyük kripto para birimi 16:30 itibariyle başlayan satışların sonucu olarak 21.000 doların altına sarktı. Daha önce birçok kez, kripto paraların ABD hisse senedi piyasalarıyla korelasyonundan bahsetmiştik. Bu sebepten hafta içi 16:30 açılışları fiyatın yönü için kritik önem arz ediyor. Elbette tek sebep bu değil.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

ABD hisse senedi piyasaları bugün pozitif açılış yaptıktan sonra hızla yönünü aşağıya çevirdi. Bitcoin’in buradaki yüksek korelasyonunu uzun zamandır konuşuyoruz. Yazı hazırlandığı sırada devam düşüşün birkaç sebebi daha var.

  • Voyager, 3AC için temerrüt açıklamasında bulundu. Yani kesin olarak 3AC battı diyebiliriz.
  • ABD Dayanıklı Mal Siparişleri beklenenin üzerinde geldi. Beklenti 0,1 iken 0,7 açıklandı ve dolaylı yoldan enflasyonun öncüsü bir gelişmeden bahsediyoruz.
  • Bitcoin 22.000 doların üzerinde kalıcılık gösteremedi. Son yaşanan yükseliş zayıf hacimli bir denemenin ötesine geçemedi.
  • Yaklaşan enflasyon verisi
  • Bu hafta ECB'de Powell tarafından yapılacak konuşmanın oluşturduğu tedirginlik.

Bitcoin ve altcoin yatırımcıları için daha büyük düşüşler öncesi son bir çıkış toparlanması bekleniyordu. Temmuz ayına kadar beklenen bu yükselişte BTC için 24.000-27.000 dolan aralığı birçok analist tarafından tepe olarak tanımlandı. Ancak artık aylık kapanışa saatler kala Bitcoin’in yatırımcılara böyle bir umut aşıladığını söyleyemiyoruz.

Kripto Paralar Temmuz Beklentisi

Enflasyon verisi bu hafta geliyor, eğer bir düşüş göremezse FED faizleri daha sert artırmaya ve şahin görünümüne devam edecek. Powell son açıklamalarından birinde 100 baz puanlık faiz artışının da masa olduğunu söyledi. İlk toplantılarda 25 baz puan ile 50 baz puan arasında ölüm kalım senaryosu yazan ekonomistler artık 100 baz puana hazırlık yapıyor.

Powell hali hazırda negatif faiz verdiklerinin ve enflasyon ile faizin kısa vadede ortada bulaşamayacağının elbette farkında. Ancak daha önce Başkan Powell “önceliğimiz enflasyonu düşürmek” demişti. Yani hisse senedi piyasalarının veya kripto paraların bu süreçte ne kadar hırpalandıklarını önemsemek FED’in görevleri arasında bulunmuyor.

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 20.670 dolardan alıcı buluyor. Yatırımcıları aşırı volatiliteye hazırlıklı olması gerekiyor. Çarşamba günü 16:00 FED Başkanı konuşmaya yapacak ve Perşembe günü 12:30’da enflasyon verisi gelecek. Kripto para yatırımcıları kurtarabilecek tek şey önümüzdeki 2 hafta içinde karara bağlanacak Bitcoin ETF başvurularıdır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article