Kripto Paralar Patlamaya Hazırlanıyor! Bugünün Verileri ve Yarın!

2 years ago 105

Zemini uzun zamandır oluşturuluyor ve kripto paraların küresel ölçekte hızla benimsendiğini görebiliriz. Peki ama nasıl? Mastercard, Visa, PayPal ve diğerleri, kriptonun günlük ihtiyaç duyulan ürünleri satın almak için bir ödeme aracı olarak kullanılmasının yolunu açtı. Bunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarını devam ettiriyorlar.

Kripto Paralar Patlayacak

Kripto para piyasası, son on yılda birçok insanın beklentilerinin ötesinde büyüdü. Gelişmekte olan endüstri, özellikle birçok geleneksel finans kurumunun bir biçimde kriptoyu benimsediği 2021'de, ana akım algıyı oldukça önemli ölçüde değiştirmeyi başardı. MicroStrategy gibi en büyük kamu şirketlerinden bazıları, Bitcoin (BTC)'i bir hazine koruması olarak kullanmaya başlarken, PayPal, Mastercard ve Visa gibi şirketler, halkın kriptoyu bir ödeme şekli olarak kullanmasının yolunu açtı. Birçok uzman, fiyat volatilitesi göz önüne alındığında, kriptonun bir ödeme şekli olarak kullanılması konusunda hala şüpheci olsa da, son piyasa eğilimleri ve veriler, kriptonun günlük kullanım öğelerini satın almak için giderek daha fazla kullanıldığını gösteriyor.

Fintech ödeme altyapısı sağlayıcısı checkoutcom'un 33.000 iş lideriyle yaptığı ankete katılan yakın tarihli bir rapor, tüketicilerin kripto ödemeye olan ilgisinin arttığını ortaya koydu. Rapor, 18-35 yaşındaki tüketicilerin %40'ının önümüzdeki yıl içinde mal veya hizmetler için ödeme yapmak için kripto para kullanmak istediğini ve planladığını belirtti.

Küresel Kripto Benimsemesi

Visa'dan gelen bir rapora göre, ağı 2021'in ilk çeyreğinde 1 milyar doların üzerinde kripto işlemi gerçekleştirdi ve bu rakam 2022'nin ilk çeyreğine kadar 2,5 milyar dolara yükseldi. Rapor, kripto ödemelerinin kripto ödemelerindeki artışla birlikte giderek daha popüler hale geldiğini vurguladı. Mastercard, milyonlarca kullanıcı için kripto tabanlı ödeme seçeneklerini kolaylaştırmak için USD Coin (USDC) stablecoinini ihraç eden Circle ile ortaklık kurdu.

Kripto bağlantılı banka kartlarının artmasıyla Nexo, Mastercard ile birlikte kripto teminatlı kredi kartını çıkardı. Nexo, Nisan ayında piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında yaklaşık 92 milyon işletmede kullanılabilecek 55.000 kart bastı. Birçok analist, kripto ödemelerinin önemli bir ölçütü olarak stablecoin'in benimsenmesindeki artışa işaret ediyor.

PYMNTS tarafından yayınlanan bir başka rapor, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müşterilerin %75'inden fazlasının 2022'de bir ödeme şekli olarak kripto kullanmayı dört gözle beklediğini vurguladı. Yıllık satışları 1 milyar doların üzerinde olan işletmelerin %85'i daha fazla kazanç elde etmek için kripto ödemelerini entegre ediyor.

Tüm bu verileri alt alta yazdığımızda tek bir sonuç çıkıyor. Kripto paraların küresel ölçekte benimsenmesi büyük bir patlamaya hazırlanıyor. Bu kesinlikle son 20 yılda internetin benimsenme hızından daha güçlü olacak. Ancak regülasyonlar burada büyük bir engel. Dev bankalar, büyük işletmeler tamamı daha fazla müşteri çekebilmek için kripto paraları desteklemeye hazır. Ancak yasal yükümlülükleri sebebiyle kripto odaklı ürünlerini regülasyonlar netleşmeden başlatmak istemiyorlar. Bu sebepten regülasyonların netleşeceği 2022-2025 yılları arasında kripto para piyasalarını ciddi bir büyüme bekliyor olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article