Kripto Paralar Yeniden Düşüşe Mi Geçti? Bitcoin ve Altcoin’lerde Son Durum Ne?

2 years ago 122
Kripto Paralar Yeniden Düşüşe Mi Geçti? Bitcoin ve Altcoin'lerde Son Durum Ne?

Kripto para piyasası geçtiğimiz günlerde başlayan Rusya Ukrayna krizinin ardından oldukça sert düşüşler yaşadı. Öyle ki önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), yaşanan bu düşüşlerin sonucunda 34.200 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Bununla birlikte BTC’de yaşanan düşüş altcoin‘leri de kana buladı ve pek çok altcoin’de büyük değer kayıpları yaşandı.

Ancak piyasa daha sonra hızlı bir artış başlattı ve Bitcoin dün itibarıyla yeniden 39.000 doların üzerine yükseldi. Öte yandan Ethereum, 2.850 dolar seviyesine kadar artış bir kaydederken diğer altcoin’lerde de durum bu şekilde idi.

Şimdi gelin “Bitcoin ve altcoin’lerde son durum ne?” hep birlikte bakalım.

Bitcoin Yeniden 39.000 Doların Altına Geriledi

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Rusya ve Ukrayna krizinin ardından düşüş başlattı ve bunun ardından ülkelerin kripto para birimlerine yönelmesiyle birlikte fiyat hızlı bir artış yakaladı.

Öyle ki Ukrayna’nın kripto para birimleri ile yardım kabul etmesini açıklaması ve Rusya’nın uygulanan ambargolar sonucunda kripto para birimlerine yönelmesi ile birlikte kripto para piyasası hızlı bir artış başlattı.

Bitcoin yaşanan bu artışla birlikte 39.620 dolar seviyesine kadar ulaşmayı başardı ancak 40.000 dolar seviyesinin üzerine çıkamadı.  40.000 dolar seviyesine pek çok test gerçekleştirilirken lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bunların hiçbirinde başarılı olamadı.

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Bitcoin (BTC), CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %1.06’lık bir düşüşle 38.710 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Altcoin’ler Yön Değiştirdi

Lider kripto para birimi Bitcoin’in artış başlatmasıyla birlikte kripto para piyasası büyük kazançlar gördü. Ancak amiral gemisinin, yeniden 39.000 doların altına düşmesiyle birlikte altcoin‘ler kırmızı yaktı.

Öyle ki piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), geçtiğimiz gün 2.850 dolar seviyesine kadar yükselmeyi başardı.

Ancak gece saatlerinde piyasada başlayan düşüşle birlikte ETH yön değiştirdi ve düşüşe geçti.

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Ethereum, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %2.04’lük bir düşüşler 2.730 dolardan alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Ayrıca ilk 10’daki diğer altcoin’lerde ise durum şu şekilde;

Binance Coin (BNB), son 24 saatte %1.82’lik bir düşüşle 369 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ederken Ripple (XRP), son 24 saatte %3.24’lük bir düşüşle 0.74 dolardan, Cardano (ADA) son 24 saatte %3.77’lik düşüşle 0.87 dolardan, Terra (LUNA) son 24 saatte %3.34’lük artışla 75 dolardan, Solana (SOL) son 24 saatte %3.46’lık düşüşle 88 dolardan ve Avalanche (AVAX) son 24 saatte %0.64’lük düşüşle 79 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Read Entire Article