Kripto Paralar Yükselişine Devam Edecek Mi? Son Durum Ne?

1 year ago 68

22 Ocak Pazar sabahına Bitcoin fiyatı 22.882 dolarda uyandı ve altcoinlerin çoğu yeşile boyanmıştı. Yatırımcılar 2022 yılının özellikle son çeyreğinde oldukça zor günler yaşadı. FTX çöküşü ve Genesis’in içinde girdiği darboğaz birçok kripto paranın aşırı satışlar yaşamasına neden oldu. Fakat 2023 yılı beklendiği üzere 2022 yılından daha iyi başladı ve kral kripto para birimi önemli ölçüde yükseldi.

Kripto Paralar Son Durum

Uzun bir aranın ardından kripto paraların kümülatif değeri yeniden 1 trilyon dolar eşiğini aştı. İşlem hacmi ise 60 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bitcoin piyasa hakimiyeti ise BTC fiyatındaki hızlı yükselişin bir sonucu olarak %42’nin üzerine çıktı. Altcoinlerde dip seviyeleri değerlendiren yatırımcılar son 1 ayda %100’ün üzerinde kazanç elde etti. Kripto para piyasalarında sürekli düşüşün olmadığın bir kez daha gördük.

Bitcoin fiyatı son 7 günde %10 artarak 22.880 doların üzerinde bulunuyor. SHIB, OKB gibi birçok altcoinin kazanımları ise BTC’yi geride bıraktı. En büyük 100 kripto para arasında en fazla kazandıranlar ise aşağıdaki altcoinler oldu.

  • Aptos %87
  • FXS %52
  • OP %38
  • HBAR %36
  • CVX %28
  • MANA %27
  • SNX %27
  • KAVA %27

Son 7 gündeki kazanımları bu altcoinlerde dibi satın alanların yüzünü fazlasıyla güldürdü.

Kripto Yükselişi Devam Eder Mi?

Şubat ayı Fed toplantısına sadece sayılı günler kaldı ve Fed’in 25bp artış yaparak faiz tavanına daha da yakınlaşması bekleniyor. Hali hazırda %5,1’lik tavanı hedefleyen Fed eğer bu toplantıda 25bp artış yaparsa kalan 7 toplantıda maksimum 35bp artış yapmak zorunda kalacak. Yani en azından yılın ikinci yarısından itibaren faiz artışlarının durduğunu göreceğiz. Bu durum kripto paraları da içine alan risk piyasaları için iyi bir fiyat katalizörü olabilir.

Genesis’in beklenen iflası piyasa tarafından fiyatlandı ancak Nisan ayı ortasına kadar kesinleşecek varlık satışları ikinci bir düşüş dalgasını tetikleyebilir. Şimdilik Genesis iflasının DCG’nin diğer alt şirketlerine sıçramamış olması piyasadaki yükseliş anlatısını destekliyor. Ancak kesintisiz yükselişler özellikle vadeli işlemlerde cesur davranan traderları avlamak için iyi bir fırsattır. Bitcoin fiyatının 25.000 dolarlı seviyelere ulaşıp ani düzeltmeler yapması (belki bu seviyeden de önce) muhtemeldir. Özetle yılın geri kalanı için görünüm pozitif ve yükselişin devam etmesi bekleniyor. Ancak kısa ve orta vadede bir ara düzeltmeye doğru koşuyor olabiliriz.

Read Entire Article