Kripto Paralar Yükselişte: Bitcoin Fiyatı Artmaya Devam Edecek Mi?

2 years ago 95

Piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), ABD ekonomisinin “teknik resesyona” girdiğine dair haberlere rağmen yeni bir yükseliş trendine girdi.

Kripto Para Piyasa Değerinde Artış

Toplam kripto para piyasa değeri, ABD ekonomisinin peş peşe ikinci çeyrekte daraldığını bildiren raporların ardından yaklaşık 40 milyar dolar arttı. Ekonomik Analiz Bürosu, ABD Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYİH) yıllık olarak %0,9 oranında düştüğünü doğruladı. ABD ekonomisi şu anda teknik olarak bir durgunluk içindeyken, lider kripto para birimi olan Bitcoin dikkatleri üzerine çekti. Kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin, GSYİH rakamları açıklandığından beri piyasa değerinde 900'den fazla puan kazandı.

Ayrıca Tom DeMark (TD) Sequential, Bitcoin’in dört saatlik grafiğinde bir satış sinyali verdi. Düşüş sinyali 23.260 dolara, hatta 22.690 dolara bir geri çekilme öngörse de lider kripto para birimi 24.000 dolara kadar yükseldi. Bu kritik direnç alanının üzerinde oluşacak dört saatlik bir mum çubuğu, kısa vadeli karamsar görünümü geçersiz kılabilir ve kripto para biriminin 25.500 dolara yükselişle sonuçlanabilir.

Ethereum'un Kritik Seviyesi

Benzer şekilde, Ethereum son altı saat içinde yaklaşık %7 oranında fiyat artışı yaşadı. Yaşanan yükseliş kripto para biriminin önemli bir alanı aşmasını sağladı. Lider akıllı sözleşme platformu Ethereum’un yükselişinin önünde engel oluşturabilecek bir diğer direnç bölgesi ise 1.750 dolar seviyesinde bulunuyor. Belirtilen seviyenin yukarı yönlü kırılması durumunda kripto para biriminin fiyatını 1.900 dolar seviyelerine taşıyacak bir yükseliş momentumu oluşabilir. Bu yükseliş tezini doğrulamak için Ethereum’un 1.680 doların üzerinde kalması gerekiyor.

Makroekonomik koşullar bozulmaya devam ederken, negatif büyüme Fed'i beklenenden daha kısa sürede daha gevşek bir para politikasına geçmeye zorlayabilir. Küresel ekonomide çok fazla belirsizlik olsa bile, kripto para birimileri kısa vadede toparlanma gücünü bulduğu görülüyor.

Read Entire Article