Kripto Paralarda Bir Garip Olay: Bir Açık Bu Kadarına Yol Açar Mı?

1 year ago 85

Likidite kilitleme projesi Team Finance, korsanlarının 14,5 milyon dolarlık kripto varlık token'ı ile kaçtığını söylüyor. Team Finance, hack olayını araştırırken platformlarındaki faaliyeti geçici olarak durdurduklarını ve sorumluları kendileriyle iletişime geçmeye çağırdıklarını söyledi.

Ekip Açıklamalarda Bulundu

Ekip uyarıları dikkate aldığını belirtti:

Team Finance'te bir istismar olduğu konusunda az önce uyarıldık. Şu anda ayrıntılardan emin değiliz. İstismarcıyı ödül ödemesi için bizimle iletişime geçmeye çağırıyoruz. Şu anda durumu analiz etmek ve düzeltmek için çalışıyoruz. Daha ayrıntılı bilgi vereceğiz.

Team Finance, bilgisayar korsanlarının daha önce denetlenen Uniswap sürüm 2'den sürüm 3'e geçiş işlevindeki bir açıktan yararlanarak 14,5 milyon dolarlık token'ı ele geçirdiğini söyledi.

Yapılan açıklama şu şekilde oldu:

Denetlenen v2'den v3'e geçiş işlevi aracılığıyla 14,5 milyon token çalındı. Bu hırsızlığın giderildiğinden emin olana kadar ekip finansmanı aracılığıyla tüm faaliyetleri geçici olarak durdurduk. Şu anda Team Finance'te bulunan tüm fonlar bu istismar nedeniyle daha fazla risk altında değil.

Son güncellemede grup, saldırıya yanıt olarak aldıkları çeşitli önlemleri şu şekilde özetledi:

Platformda yeni kilit oluşturulmasını geçici olarak durdurduk. Şu anda bu sorunun giderilmesine yardımcı olmak için birkaç yerleşik güvenlik, denetim ve blok zinciri araştırma şirketiyle birlikte çalışıyoruz. Etkilenen proje ekipleriyle temasa geçtik ve onları bir sonraki adımlarla ilgili olarak güncel tutuyoruz. Olası çözümleri görüşmek amacıyla istismarcıya ulaştık. İstismarcının cüzdanı Etherscan'de kara listeye alındı ve borsalarla iletişime geçildi.

Bu Olay İlk Mi?

Team Finance, likidite ve proje token'larının zaman içinde serbest bırakılması için merkezi olmayan bir akıllı sözleşme kasası olarak hizmet veriyor. Gruba göre, toplam token kilitli değeri 2,6 milyar dolar ve kilitli likiditesi 190 milyon dolar olan hizmetleriyle kilitlenmiş yaklaşık 69.000 proje var.

Saldırı, bu ay yaşanan olaylardan yalnızca biri. Chainalysis daha önce, bilgisayar korsanlarının Ekim ayında DeFi protokollerine yönelik 11 farklı saldırıda 718 milyon dolar değerinde varlıkla kaçtığını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

Read Entire Article