Kripto Paralarda Bir Vurgun Daha! Bu Sefer Kayıp Ne Kadar?

2 years ago 100
Okuma Süresi: 2 Dakika

Kaliforniyalı dolandırıcılar, kripto dolandırıcılığında yatırımcıların paralarını zimmetlerine almaktan hapsedildi. İki kripto dolandırıcısı, 2.000’den fazla yatırımcıyı 1,9 milyon dolardan fazla dolandırmak suçundan hapse atıldılar. Kaliforniya’daki Orange County’den Jeremy David McAlpine ve Zachary Michael Matar, Dropil yatırım dolandırıcılığındaki rolleri nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, McAlpine’ın 36 ay, Matar’ın ise her ikisi de suçlarını kabul ettikten sonra 30 ay hapis cezası aldığı belirtildi. 2017 yılında ikili, dijital varlıklara yapılan yatırımları yönetme kisvesi altında Belize merkezli bir şirket kurdu ve proje için bir kripto para birimi olan DROP’ları yarattı. Dropil’in sanal varlık alım satım programının bir parçası olarak “DEX” adlı bir alım satım botu da piyasaya sürüldü ve “riskleri ustaca yöneten” bir algoritma olarak pazarlandı.

Kripto Ticaret Botu Yüksek Getiri Sözü Verdi

İkili, yayınlanan whiteliste göre, DEX’e yatırım yapanların %63’e varan yüksek gelir elde edileceğini, DROP’ların değerlerde de bir artış göreceğini iddia etti. McAlpine ve Matar, Dropsil’in web sitesinde 2017 yılında, 2018’de başlatılan ilk kripto para teklifi (ICO) ile DROP satmaya başladı. Menkul kıymetleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kayıtlı olmadan satmak, ikili daha fazla ihlal yapmaya devam ettiği için suçlarının sadece başlangıcıydı.

2019 itibariyle SEC, McAlpine ve Matar’ın izini sürüyordu. Komisyon tarafından ekibe birkaç soruşturma celbi gönderildi, ancak her iki davalı da rakamları yanlış beyan ederek, bunların çalışır durumda olduğu izlenimini verdi.

SEC’e sunulan bir yatırımcı elektronik tablosu, Dropsil’in ABD içindeki ve dışındaki 34.000 yatırımcıdan 54 milyon dolar topladığını iddia etti.
Ancak daha fazla araştırma, ekibin 3.000’den az yatırımcıdan ancak 2 milyon dolar elde ettiğini gösterdi. Fonlar, “kendilerine ve ortaklarına yapılan ödemeleri finanse etmek” için kullanıldı ve DOJ, eylemlerini “çok sayıda mağdura mali zarar” vermek olarak nitelendirdi.

SEC Sıkı Takipte

Kolluk kuvvetleri, dijital varlık dolandırıcılarını çözmek konusunda iyi bir noktada bulunuyor. SEC, Forsage’ın operasyonlarını bastırdı ve 11 kişiyi bir Ponzi şeması yürütmek suçundan mahkemeye verdi.
Avrupa’da, milyarlarca dolarlık yatırımcıları dolandıran OneCoin dolandırıcılığının kurucusu Ruja Ignatova’yı aramak için yerel ve uluslararası güvenlik kurumlarının bir kombinasyonu tarafından büyük bir insan avı organize edildi.

Read Entire Article