Kripto Paralarda Boğanın Ayak Sesleri!

2 years ago 95

Aylardır süren kripto para kışı piyasanın adeta kan gölüne dönmesine sebep oldu. Altcoinler yüzde 90’ı aşan kayıplar yaşadı. Geçtiğimiz yıllardaki yıkımlara benzemeyen bu düşüş birçok makro ekonomik gelişmenin sonucu olarak yaşandı. Elbette kripto dünyasındaki iflas ve intiharları da unutmamak gerekiyor. Terra’nın ölümü tek başına 40 milyar doların üzerinde kaybı tetikledi.

Boğa Sezonu Ne Zaman?

Bitcoin fiyatı, 29 Temmuz'da 24.000 dolar bölgesinden ret yedi ve bir süredir yukarı yönlü cılız hareketler yapıyor. Öncü kripto para birimi, taze likidite ararken muhtemelen 22.000 dolar ile 20.000 dolar arasındaki bir bölgeye çekilmek zorunda kalacak. Bununla birlikte, kâr/zararla ilgili temel veriler, BTC'nin dibe vurmuş olabileceğini ancak düşüş zincirlerinden kurtulmak için yeterince güçlü bir katalizörden yoksun olduğunu gösteriyor.

Fakat atılan son adımlar yatırımcılara umut veriyor. FED, enflasyonu %2 hedefine çekemiyor. Öte yandan bazı üyeler %2 hedefine ulaşılmasının birkaç yıl sürebileceğinden bahsediyor. Eğer 2-3 yıllık hedef FED’in resmi programına girerse sert faiz artışlarında geri adım görebiliriz. Bu durum kripto paralarda toparlanma için gerekli zemini oluşturacaktır.

Kripto Paralar ve Kurumsal Yatırımcı

Varlık yönetimi devi BlackRock bugün bir blog yazısı aracılığıyla, kurumlara hedefli kripto yatırım hizmetleri sunmak için halka açık kripto para borsası Coinbase (COIN) ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu iş birliği, BlackRock'un yatırım yönetimi platformu Aladdin ve Coinbase'in ortak müşterilerinin saklama, kripto yatırımı ve ana aracılık gibi özel hizmetlere erişmesini sağlayacak. COIN hisseleri %40 artış yaşarken Bitcoin’in bu önemli gelişmeye tepki vermemiş olması başta Grayscale yöneticileri olmak üzere tüm kriptoyu şaşırttı.

10 trilyon dolarlık varlık yöneten BlackRock bu alanda ilk değil. Daha önce 8 trilyon dolarlık varlık yöneten Fidelity kurumsallara kripto ürünleri sunmak için birçok adım atmıştı. BlackRock'un küresel stratejik ortaklıklar başkanı Joseph Chalom yaptığı açıklamada, "Kurumsal müşterilerimiz dijital varlık piyasalarına maruz kalmaya giderek daha fazla ilgi duyuyor ve bu varlıkların operasyonel yaşam döngüsünü nasıl verimli bir şekilde yöneteceklerine odaklanıyorlar” dedi.

Kurumsal yatırımcıların kripto paralara daha fazla ilgi duyuyor olması pazarın çok daha hızlı büyümesine olanak tanıyacak. Muhtemelen bir sonraki kripto para boğasını da dev şirketlerin bu alandaki yatırımlarıyla yaşamaya başlayacağız.

Ayrıca bir büyük müjde daha var.

Yukarıdaki çizelgeden, aSOPR 0.90'dan geri teptikten sonra 0.94'te kalıyor. Bu metrik en son Temmuz 2021'de aynı seviyenin biraz altına düştüğünde, Bitcoin fiyatı 31.670 dolardan Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.968 dolara yükseldi. Bu nedenle, tarih kendini tekrar ederse, BTC gelen bir yükseliş hareketinin başlangıcındadır.

Read Entire Article