Kripto Paralarda Bu Veriler “Yok Artık” Dedirtti! Ayı Piyasasına Rağmen…!

2 years ago 92

Kripto para piyasası, 2022'de meydana gelen krizler, iflaslar ve çöküş nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte, yüksek volatilite yine piyasada boy gösteriyor.

Piyasaya 700 Yeni Altcoin, Katıldı

Terra (LUNA) krizi, Celsius gibi önemli şirketlerin iflasları ve kripto para sektöründe yaşanan işten çıkarmalar, bireysel yatırımcının piyasayaı terk etmesine neden oldu. SEC'in Coinbase gibi devasa bir kripto para borsası başta olmak üzere sektördeki birçok şirketi ve projeyi hedef alması da yatırımcıları endişeye düşürdü. Ancak, yaşanan tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, piyasaya yeni altcoin'ler akın ediyor. 15 Ağustos itibarıyla CoinMarketCap tarafından takip edilen kripto para sayısı 20.575'e ulaştı. 15 Haziran'da bu rakam, 19.866 idi. Bu, %3.5'lik bir artış meydana geldiğinini gösteriyor. Üçüncü çeyrekte, 700'den fazla altcoin, piyasaya katıldı.

Kripto kışının devam etmesine rağmen, yeni projelerin kervana katılması şaşırtıcı bir gelişme. Bitcoin (BTC), yüzlerce kez ölü ilan edildi. Bu sene de özellikle Mayıs ayında, biçok kripto para karşıtı BTC'nin artık Ölü bir varlık haLine geldiğini iddia etti. Ancak, son 45 gündür kripto para piyasası aşamalı bir toparlanma sürecine girdi. Piyasa, Birleştieme güncellemesini bekleyen Ethereum liderliğinde kısa vadeli bir ralliye başladı. Bitcoin'in tekrar 20.000 doların altına düşmesi beklenirken, 25.000 dolara ulaşması yatırımcı hisssiyatını olumlu etkiledi. Yatırımcıların bir sonraki hedefi ise 30.000 dolar.  Ethereum, blok zincirini Hisse Kanıtı (PoS) mekanizmasına dönüştürecek olan Birleştirme yükseltmesinin desteklediği ile tekrar gündeme oturdu.  Aynı zamanda, Ethereum yeni dijital varlıkların üzerine inşa edilebileceği önemli bir teknoloji sunmaya devam ediyor.

Yeni Projelerin Hedefi Ne?

Piyasada meydana gelen son ralli sonrası, birkaç analist piyasanın dibi gördüğünü ve ikinci yarıda yeni bir ralli olasılığı olduğunu iddia etti. Sonuç olarak, yeni kripto para birimlerinin ortaya çıkmasının, nedeni piyasanın yeniden toparlanma olasılığı olabilir. Yeni projeler, kripto para birimlerinin volatiliteye rağmen kısa sürede önemli karlar getirdiklerini göz önünde bulundurarak kazanç elde etmeyi umuyorlar. İlginç bir şekilde, Terra (LUNA) gibi önemli ekosistemlerin çökmesine rağmen yeni kripto para birimlerinin ortaya çıkması sektörün hala ilgi gördüğünü gösteriyor.

Terra krizinin, mevcut binlerce dijital varlığın uzun vadeli sürdürülebilirliği konusunda şüphe uyandırdığını belirtmekte fayda var.  SEC, daha agrasif hale gelirken yeni projelerin düzenleme engeline takılması büyük olasılık. Piyasadaki net regülasyon ekskliği, sorun teşkil etmeye devam ediyor.

Read Entire Article