Kripto Paralarda Haftanın Kısa Özeti!

2 years ago 96
Okuma Süresi: 3 Dakika

Kripto para yatırımcıları için uzun bir süredir haftalar zor geçiyor. Yine zor bir haftanın Cuma akşamına geldik. Gündem yoğun olduğu için atladığınız önemli detayları ele almak ve yaşanan kritik gelişmeleri hatırlamak için özetimize başlayalım. Bu hafta neler oldu? En iyi ve en kötü performansı kimler gösterdi? İşte detaylar.

Haftanın Önemli Gelişmeleri

Terra (LUNA)’nın 1623 numaralı revize edilmiş önerisi kabul edildi. Bu teklifin kabul edilmesiyle birlikte, algoritmik stablecoin UST olmadan yeni bir Terra çatalı oluşturulacak. Bu hard fork sayesinde mevcut LUNA ve UST tokenlerin herhangi bir anlamı kalmıyor. Anlık görüntü 26 Mayıs tarihinde gün bitmeden alındı. Popüler borsalarda LUNA ve UST tutuyorsanız airdrop almak için herhangi ekstra bir şey yapmanız gerekmiyor. Daha fazla detaya internet sitemizde aratarak ulaşabilirsiniz.

Tether, Meksika Pezosu’na yeni bir stablecoin duyurdu. Ethereum, Tron ve Polygon ağlarında (şimdilik) kullanılabilecek.

Tendermint ekibi, Tendermint v0.35.5’in beta sürümünü yayınladı. Secret Network v1.3.1 yayınlandı, bu sürüm istemciyi sorguları sunmak için mevcut tüm çekirdekleri kullanacak şekilde değiştirir, çeşitli mempool optimizasyonları sunar.

Injective ekibi, Injective’in ağlarına 10 yeni blockchain getirmek için Wormhole ile entegre olduğunu duyurdu. Wormhole ile bu entegrasyon ile Injective, Solana ve diğer layer1 ağlarından çapraz zincir yerel varlıkların Cosmos evrenine girmesine izin verir.

FOCM tutanakları açıklandı, 50 baz puan faiz artışı haziran ayında da masada olacak. Haziran enflasyon verisi önemli eğer düşüş devam ederse artık zirvenin görüldüğüne inanılacak ve bu durum FED’in çatık kaşlarını biraz yumuşatmasını sağlayabilir.

SEC komiseri Hester, düzenleyici belirsizlik sebebiyle başarısız olduklarını ve insanların yüklendikleri risk sebebiyle geceleri uyuyamadığını söyledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı ise kripto paraların hiçbir değere sahip olmadığı fikrini tekrarladı, oğlunu kripto paralardan vazgeçiremediğini açıkladı.

Kripto Paralar

Kripto para piyasaları bu hafta da düşüş gördü. Bu haftanın en iyi performansı, haftayı %11,2’lik çift haneli kazançla kapatan tek varlık olan TRON (TRON)’a aitti. TRON geçen hafta TVL’sinde %30’un üzerinde bir artış görürken, yakın rakiplerinin çoğu aynı zaman diliminde TVL’lerinde düşüşler gördü. Aslında, TRON geçen ay TVL’de %41+ artış görürken, diğer ilk on rakibi TVL’lerinde %30+ düşüş gördü. TRON şu anda çoğu TVL’ye sahip zincirler arasında Avalanche’ın önünde ve BSC’nin arkasında üçüncü sırada yer alıyor.

Kripto paralarda kategori bazlı haftalık performans aşağıdadır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article