Kripto Paralarda Haftanın Özeti! Popüler Altcoin Haziran’da Ralliye Hazırlanıyor!

2 years ago 96

Yoğun, stresli bir haftayı daha kripto paralarda kapatmaya hazırlanıyor. Peki son 7 günde kripto paralarda neler oldu? Elon Musk, Do Kwon ve diğerleri yine gündemdeydi. Haziran ayında ralli yapması beklenen popüler bir altcoin var. İşte tümü geniş özetiyle sizlerle!

Kripto Paralarda Haftanın Özeti!

Pazartesi günü Elon Musk, Twitter'ın Baş Hukuk Müşavirine yazdığı bir mektupta, 44 milyar dolarlık satın alma teklifinin, Twitter kullanıcılarının %5'inden daha azının spam robotu olduğunun onaylanması için "geçici olarak beklemede" olduğunu açıkça belirtti. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan değiştirilmiş belgede Musk, Twitter'ı "bilgi haklarına aktif olarak direnmek ve engellemekle" suçladı.

The Hollywood Reporter gazetesi muhabiri Alex Weprin, Musk'ın son hamlesinin ya taktik ya da vazgeçişin sinyali olduğunu söyledi. Twitter’ın satın alınması Dogecoin yatırımcıları için düşüşün en azından kısa vadede sonu anlamına gelebilir. Ayrıca bu hafta Elon Musk, YouTube hakkında da bir meme paylaştı. Sırada YouTube mu var?

Grayscale Bitcoin ETF

Salı günü, geçen yılın sonu itibariyle 43,6 milyar doları yöneten kripto varlık yöneticisi Grayscale, şirketin devam eden kampanyasında Başkan Obama'nın eski ABD Başsavcısı Donald Virilli Jr.'ı işe alma kararı hakkında kısa bir tweet attı. Grayscale resmi başvuruya geçen yıl Ekim ayında başladı ve SEC'den 6 Temmuz'a kadar bir cevap bekliyor. Grayscale ayrıca yakın zamanda tüketicilerden ETF'yi doğrudan SEC'e yazılı olarak savunarak yardım etmelerini isteyen bir reklam kampanyası başlattı. Şirket başarılı olursa, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk düzenlenmiş spot ETF kripto ürünü olacak. Vadeli Bitcoin ETF geçtiğimiz yıl ikinci boğa sezonunu başlatmıştı. Spot ETF daha büyük bir katalizör olabilir. O halde ne yapıyoruz? 6 Temmuz’u bekliyoruz.

Solana vs Defi Safety

Salı günü, merkezi olmayan finans gözlemcisi DeFi Safety, Solana'yı şimdiye kadar sıraladığı on beş blockchain arasından en kötü ikinci sıraya koydu. Sıralama, Solana'nın yılın üçüncü büyük kesintisini yaşamasından 1 hafta sonra geldi.

Bitcoin 1 Milyon Dolara Gidecek

Çarşamba günü, Bitcoin maksimalisti Michael Saylor, CNBC ile yaptığı röportajdan bir klibi tweetledi: "Eğer #bitcoin sıfıra gitmezse, o zaman bir milyona gidecek." MicroStrategy şu anda bugünün fiyatlarında 3,5 milyar dolarlık Bitcoin'e sahip. Klipte Saylor, kripto dostu senatörler Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand tarafından önerilen iki taraflı Sorumlu Finansal Yenilik Yasası'na, kriptoya yönelik tutumların hızla değiştiğinin ve Washington'da partiler arası iş birliğini geliştirdiğinin bir işareti olarak değindi.

Terra Kurucusu Hakkındaki İddialar

SEC, Terra'nın federal yatırımcı koruma düzenlemelerini ihlal etmiş olabileceğine inanıyor. Farklı bir soruşturmayla ilgili Do Kwon’un Eylül 2021 SEC mahkeme celbine yaptığı itiraz, Çarşamba günü bir ABD mahkemesinin Ayna Protokolü soruşturmalarına uyması gerektiğine karar vermesiyle reddedildi. Tüm bunlara ek olarak, Kwon Güney Kore basını tarafından vergi kaçırma, dolandırıcılık ve insider trading de dahil olmak üzere çeşitli mali suçlar işlemekle suçlanıyor. Yerel basın bu hafta geri döndü, bu sefer Kwon'u iddiaya göre Terra'dan ayda 80 milyon dolar nakde çevirerek ve toplam 2,7 milyar dolar kaçırmakla suçluyor.

Do Kwon ise çok para kaybettiğini ve Terra’dan sadece normal bir maaş aldığını söyleyerek kendisini savundu.

Cardano (ADA) Vasil Hard Fork

Kripto para piyasalarındaki çöküşte nispeten güçlü kalmaya çalışan Cardano, ayın 29’unda gelecek olan Vasil Hard Fork’u fiyatlamak istiyor. Yatırımcılar Alonzo hard forku öncesinde yaşananlara benzer bir toparlanma bekliyor. Uzmanlara göre BTC 32.000 dolar üzerinde kalıcı olabilirse ADA fiyatı mevcut seviyesinden yaklaşık %40 artarak mütevazi bir ralli yapabilir.

Önümüzdeki Hafta Neler Olacak?

Çarşamba günü FED açıklaması var. Cuma günü gelen enflasyon verileri yüksek ve FED şahin görünümünü devam ettirmek zorunda. BTC bunları hali hazırda fiyatlıyor. Ancak Pazartesi günü 16:30’da ABD borsalarının açılmasıyla birlikte kripto para piyasaları daha da hareketlenebilir. Aynı şekilde önümüzdeki hafta İngiltere Merkez Bankası 25 baz puanlık faiz artışı planlıyor. FED için beklenti ise %96 oranında 50 baz puandır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article