Kripto Paralarda Haftaya Bunu Bekleyin! Piyasalar Nereye Gidiyor?

2 years ago 88

Kripto paralar Bitcoin öncülüğünde yukarı yönlü hareket ediyor ancak önemli bir uyarı yayınlandı. Henüz zararlarını telafi edemeyen yatırımcılar yeni bir sürprizle karşılaşabilir. Bitcoin için kısa vadeli beklentiler ve kripto paraların yönüyle ilgili öngörüleri inceliyoruz. Kripto paralar nereye gidiyor? Önümdeki hafta için kim, neden uyardı? Detaylar haberimizde.

Kripto Paralar Neden Yükseliyor?

Ethereum Merge ve ABD TÜFE verilerine bağlı olarak Bitcoin öncülüğünde kripto paraların yükseldiğini düşünen analistler kısa vadede 23.000 dolarlık zirveye işaret ediyor. ABD doları endeksinin ECB’nin faiz artışıyla yaşadığı geri çekilme 20 yıllık zirveden dönüşü sağladı. Henüz tehlike geçmiş değil fakat BTC fiyatı haftalık kapanışa kadar 23.000 dolar hedefine odaklanacak. Yazı hazırlandığı sırada kral kripto para birimi 21.500 doların üzerinde alıcı buluyordu.

26 Ağustos tarihinden bu yana en iyi gününü yaşayan Bitcoin, zayıf hacimli hafta sonuna rağmen önceki kazançlarını korumayı başardı.

Önümüzdeki Hafta Kripto Paralar

Ethereum (ETH) Birleşmesi ve taze ABD enflasyon verileri fiyatı etkileyebilecek en önemli katalizörlerdir. Ethereum Merge için Çarşamba veya perşembe gününe işaret ediliyor. ETH fiyatının bu süreçte yaşayacağı potansiyel yükseliş başta ETH ağındaki popüler tokenler olmak üzere altcoinleri yukarı çekebilir. Fakat on-chain izleme kaynağı Material Indicators gelecek hafta açıklanacak ekonomi verilerinin volatiliteyi artıracağı konusunda uyardı.

Twitter üzerinden paylaşılan uyarıda aşağıdaki cümle dikkat çekiciydi.

“Yol boyunca kâr almazsanız, hepsini geri verme riskini alırsınız.”

Son düşüşü ve hatta yükselişi doğru tahmin eden analist Capo, BTC’nin yakın gelecekte 20.000 doların altına düşmesine %90 ihtimal verdi. Ona göre 23.000 dolara kadar bir zirve göreceği ve ardından 16.000 dolar seviyelerine daha derin bir dip seviyesi için iniş başlayacak.

CJ takma isimli analist ise zirve için 23.200 dolara işaret ediyor. Popüler analist Hernik Zeberg ise Temmuz TÜFE verilerinin ardından enflasyonun zirveyi gördüğünü düşünüyor. Salı günü açıklanacak veriler kripto para yatırımcıları için kritik olacak. Piyasa 75bp faiz artışını (22 Eylül) şimdilik fiyatlanmış görünse de enflasyon verisiyle daha büyük bir hareket başlayabilir. Peki enflasyon verisine göre neler olacak?

  • Enflasyon eğer yüksek gelirse Fed zaten duyurduğu kararlı duruşunu devam ettirecek ve sonraki toplantı için de 75bp’lik faiz artışı tartışılacak. Bu durum kripto paraların düşüşünü tetikleyecek.
  • Çok düşük gelen enflasyon Fed’in doğru yolda olduğunu teyit eder, en iyi ihtimalle 50bp faiz artışı için beklenti artar. Bu durum piyasalarda bir miktar daha toparlanmayı getirir. Fakat unutmamalıyız ki, Powell “net biçimde enflasyon zirveye ulaşmadığı sürece” şahin görünümlerini devam ettireceklerini söyledi. Şimdilik %2 enflasyon hedefine ulaşana kadar çok fazla yol var.
Read Entire Article