Kripto Paralarda Korku Bitmiyor! Şimdi USDT Rakibi Altcoin Gündemde!

2 years ago 98

Piyasalarda yaşanan düşüş dalgası beraberinde kötü haber yağmurunu da getiriyor. Son iddialar can sıkıcı. Fakat Tether (USDT) rakibi şirket bu söylentilerin tamamını reddediyor. Peki kripto para yatırımcıların daha güvenilir olduğunu düşünerek USDC alırken bu tarz korku salan haberler nereden nasıl yayılıyor?

Kripto Paralarda Korku Bitmiyor

Bugünlerde gündem USDC stablecoin’in arkasındaki şirket olan Circle ve sosyal medyadaki iddialar yatırımcıları endişelendiriyor. Söylentilere göre Circle ciddi bir gelir kaybı yaşıyor ve kurumsal müşterilerine vadettiği kazanç ödemelerini yapmakta zorlanacak. Daha da kötüsü bu onun iflasına kadar giden süreci tetikleyecek. Şirketin operasyonlarında yaklaşık 500 milyon dolar kaybettiğine dair spekülasyonlar var bazı gözlemcilere göre, borç verenlere Silvergate ve Signature'a Circle'ın nakit parasını barındırmak için ödenen ücretler olduğu iddia ediliyor.

Bu konuyla bağlantılı diğer bir iddia ise şirketin mevcut durumunu iyileştirmek için yatırım turu hazırlıkları yaptığıydı. Kötü olan kısmı, kurumsallar Circle’ı çok riskli gördükleri için bu tura katılmaya yanaşmıyor.

Tüm bunlara rağmen USDC dolaşım arzı en büyük rakibi olan USDT’yi neredeyse yakaladı. Özellikle balina diye tabir edilen kripto para yatırımcıları dolar varlıklarını USDC isimli stablecoine kaydırmaya devam ediyor. Tether ise geçtiğimiz hafta 48 saat içinde ciddi USDT satışı olduğunu ve bu saldırıyı sorunsuz şekilde atlattıklarını açıklamıştı.

USDC Güvenilir Mi?

CEO Jeremy Allaire, Circle'ın şimdiye kadarki "en güçlü finansal konumunda" olduğunu söylüyor. Allaire, Circle'ın USDC stablecoin'ini destekleyen güçlü sermaye ve likiditeye sahip olduğunu söyledi. Mayıs ayında Terra'nın UST stablecoin'inin çöküşünün ardından hem kripto para yatırımcıları hem de düzenleyiciler gözünü stablecoinlere çevirdi.

Allaire, Circle'ın güçlü sermaye ve likiditeye sahip olduğunu ve bazı bankalara varlıklarını elinde tutmaları için belirli bir oran ödeyerek şirketin milyonlarca dolar gelir kaybına uğradığına dair iddiaların gerçek olmadığını savundu. Bu iddialar birkaç gündür sosyal medyada ciddi anlamda gündem olmuştu.

Allaire şunları söyledi;

Circle, finansal olarak şimdiye kadar bulunduğu en güçlü konumda ve şeffaflığımızı artırmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Circle gibi ihraççılara olan güveni daha da artırmaya yardımcı olması gereken stablecoin ihraççıları için ortaya çıkan düzenleyici çerçeveler bizi cesaretlendiriyor”.

Circle, Eylül 2018'deki lansmanından bu yana varlıkları hakkında aylık "tasdik" raporları yayınlıyor. Mayıs ayında, Terra blok zincirinin çöküşünün ardından şirket, operasyonları hakkında daha şeffaf olmaya söz verdi ve rapor sıklığını artırdı. En son güncellemeye göre, USDC rezervi nakit olarak 13,6 milyar dolar ve üç aylık ABD Hazine bonolarında 42,1 milyar dolardan oluşuyor. Rezerv, 1 Temmuz itibariyle toplam 55,7 milyar dolar olan dolaşımdaki USDC değerine eşdeğerdir.

Circle, rezervlerin BlackRock ve Bank of New York Mellon da dahil olmak üzere ABD finans firmaları tarafından tutulduğunu söylüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article