Kripto Paralarda Korku Yeniden Tırmanıyor? Neler Oluyor?

2 years ago 97

Bugün ABD borsalarının açılışıyla birlikte kripto paralar yeniden kırmızıya büründü, peki neler oluyor? Kripto para yatırımcıları tekrar belirsizliğe iten gelişmeler neler? Bu hafta kripto para yatırımcılarını neler bekliyor? Güncel durum ve beklentileri ele alıyoruz. Kripto para yatırımcıların bugünlerde çok daha dikkatli olması gerek.

Kripto Paralarda Korku Artıyor

Birkaç günlük toparlanmanın ardından kripto paralar yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Kripto para yatırımcıları korkuyor. Voyager Digital 27 Haziran'da yaptığı bir duyuruda, 3AC'nin 670 milyon dolardan fazla bir krediyi ödemediği için temerrüde düşürdüğünü açıkladı. Firma, bir basın açıklamasında, 3AC'nin daha önce açıklanan 350 milyon dolarlık USDC ve bugünün fiyatıyla 323 milyon dolar değerinde olan 15.250 bitcoin için gerekli ödemeleri yapmadığını söyledi.

"Voyager, yasal çözümler konusunda şirketin danışmanlarıyla görüşüyor”.

Ayrıca Tether son 48 saatte yaklaşık 10 milyar dolarlık USDT iadesiyle karşı karşıya kaldı. Yatırımcıların korkusunu bastırmak için şirketin CTO’su “zorlu süreçte güçlü kalmaya devam ediyoruz” açıklaması yaptı.

FUD Bitmiyor

Güvensizlik baş gösterirken ve yatırımcılar bir sonraki domino taşının ne olacağını merak ederken, Voyager Digital, 3AC'nin temerrüdüne rağmen kriz durumunda olmadıklarını iddia ediyor. Firma, "Platform, müşteri siparişlerini ve para çekme işlemlerini yürütmeye ve yerine getirmeye devam ediyor" dedi. Şirket, 24 Haziran 2022 itibariyle Voyager'ın yaklaşık 137 milyon dolar nakit ve kripto paralara sahip olduğunu açıklamıştı. Ayrıca Alameda Ventures Ltd.'den 200 milyon dolarlık USDC ve 15.000 BTC’e en kötü senaryo için erişimleri olduğunu söylediler.

Voyager Digital, "Alameda tarafından sağlanan 75 milyon ABD Doları tutarındaki kredi limitine erişti ve gerektiğinde müşteri siparişlerini ve para çekme işlemlerini kolaylaştırmak için Alameda olanaklarından yararlanmaya devam edebilir" dedi.

3AC geçtiğimiz yıl 10 milyar doları aşan bir varlık havuzuna ulaşmıştı. Hedge fon, 18 Haziran'da Luna gibi kripto projelerine yaptığı yatırımların felakete dönüşmesinin ardından çok ciddi finansal zorluklar yaşadığını doğruladı. 3AC'nin kurucu ortağı Kyle Davies, Wall Street Journal'a, firmanın Şubat ayında Luna tokenlerine 200 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını söyledi; ancak net yatırımları ve zararlarıyla ilgili bir açıklama halen yapmadılar.

Davies, firmanın ağır kayıplara uğradığını ve varlık satışları ve başka bir firma tarafından kurtarılması da dahil olmak üzere seçeneklerini araştırmak için yasal ve mali danışmanlar tuttuğunu ve alacaklılarla bir anlaşmaya varmayı umduğunu söyledi. 2012 yılında eski sınıf arkadaşları Su Zhu ve Kyle Davies tarafından kurulan 3AC, büyüyerek en büyük ve en iyi bilinen kripto hedge fonlarından biri haline geldi. Fon, Nisan ayı itibariyle yönetim altında 3 milyar doların üzerinde kripto para birimine sahipti.

Şimdi yatırımcılar daha fazla firmanın çökmesinden endişe ediyor. Özellikle Tether CTO’sunun bazı hedge fonlar tarafından son 48 saatte saldırıya uğradıklarını açıklaması herkesi korkutuyor. Tether hali hazırda en büyük stablecoin ve yaşayacağı herhangi bir çöküş tüm kripto para piyasalarının toplam değerinin birkaç yüz milyon dolara kadar gerilemesine sebep olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article