Kripto Paralarda Son Durum! Altcoinler Nereye Gidiyor?

1 year ago 76

Kral kripto para birimi 17.000 dolar bölgesinde işlem görmeye devam ediyor. Altcoinler ise düştü. Son gelen istihdam verisi kripto paralardaki yükselişin şimdilik önünü kesmiş görünüyor. Ancak önümüzdeki günler çok daha kritik. Peki kripto paraları kısa vadede neler bekliyor 4 Aralık Pazar gününe piyasalar nasıl başladı?

Kripto Paralarda Son Durum

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada Binance borsasında 17.020 dolardan işlem görüyor. Fiyat 17.000 doların üzerinde çıksa da henüz bu bölge üzerinde kalıcılık elde edemedi. 3 Aralık günlük kapanış fiyatı ise 16.885 dolarda oldu. Kripto paraların kümülatif değeri 850 milyar doların üzerinde ve Bitcoin piyasa hakimiyeti %38,3 seviyesinde bulunuyor. Düne göre kümülatif değer %0,6 oranında düştü. Son 24 saatin en fazla kaybedeniz ise LEO ve LUNC oldu. Haftalık bazda en büyük 100 kripto para arasında en fazla kayıp yaşayanlar ise sırasıyla CVX, HNT, LEO, BNB ve CRV oldu. Tamamı %7’nin üzerinde kayıp yaşadı.

Kripto para borsalarındaki kümülatif hacim 30 milyar dolar civarında, Kasım ayında 150 milyar doları aşan hacimleri yeniden gördükten sonra bu seviyeler oldukça düşük kalıyor. Yaklaşan Noel tatili dönemi, hafta sonu hacimsizliği ve piyasadaki yatay seyir hacim artışını engelliyor. Bitcoin bir süredir dar aralıkta işlem görüyor.

Altcoinler Nereye Gidiyor?

Kripto para yatırımcılarında risk iştahı zayıfladı ve düşük volatilite günlük traderların da hafta sonu ekranlardan uzaklaşmasını sağladı. Popüler altcoinler kritik destek seviyelerine yakın işlem görüyor ve ABD verileri Bitcoin’in “iyimser Fed” fiyatlamasının önünü kesiyor. İlerleyen dakikalarda önümüzdeki haftanın önemli gelişmelerini yayınlayacağız. Haber takibiyle kısa vadeli pozisyonlar almak bu süreçte kazanç getirebilir.

ABD’li siyasiler FTX konusunda duruşmalara başladı, burada yapılacak tartışmaların ardından kripto regülasyonlarıyla alakalı daha somut adımlar atılması bekleniyor. Aralık ayının en büyük haberi Genesis, eğer iflas ederse FTX olayındaki kadar büyük düşüşler görebiliriz. Ancak şimdilik DCG ve Genesis kayda değer bir açıklama yapmadı. Yatırımcıların umudu ihtiyaç duyulan 500 milyon doların temin edilerek para çekme işlemlerinin yeniden açılması yönünde eğer bir iflas yaşanırsa bu durum daha fazla kripto şirketinin yerle bir olmasına sebep olacak.

Read Entire Article