Kripto Paralarda Son Durum: Bitcoin ve The Merge Öncesi Ethereum için Sırada Ne Var?

2 years ago 82

Ethereum'un The Merge'ünün gerçekleşmesi için artık dakikalar kaldı ve tarihi olay öncesi kripto para piyasalarının geneli Bitcoin'deki (BTC) düşüşle birlikte kırmızı bölgede hareket ediyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? The Merge'ün gerçekleşmesinin hemen öncesinde Ethereum ne kadar oldu, diğer altcoin'ler ne durumda? Gelin daha yakından bakalım.

Bitcoin için Sırada Ne Var?

Günlük grafikte görüleceği gibi, en son 18 bin dolardan toparlanarak yükselişe geçen Bitcoin, 24 bin dolardaki direnç seviyesine doğru ilerliyordu ancak fiyatın 50 günlük ve 100 günlük hareketli ortalama çizgilerinin kesişimindeki direnç bölgesine değmesinin ardından düştü. Sonuç olarak, fiyat bu önemli dinamik direnç seviyesinin üzerine çıkamadığı için 22 bin dolar seviyelerinden hızla düştü.

Şu anda BTC bir kez daha 18 bin dolardaki destek seviyesine doğru ilerliyor gibi görünüyor. Fiyatın 18 bin dolardaki kilit destek seviyesinin üzerinde tutunamaması yeni bir düşüşü tetikleyebilir ve Bitcoin'in 15 bin dolara gerilemesine neden olabilir. En büyük kripto para için oldukça önemli bir psikolojik seviye olan 20 bin dolar seviyesi şu an için savunulması gereken ilk seviye konumunda.

Bitcoin, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 1,70 düşüşle 20 bin doların hemen üzerinde, 20 bin 42 dolardan işlem görüyor ve toplam piyasa değeri 383.6 milyar dolarda.

Ethereum ve Altcoin'lerde Son Durum

En büyük altcoin Ethereum, The Merge'ün gerçekleşmesine dakikalar kala yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 1,11 düşüşle bin 602 dolardan alınıp satılıyor ve toplam piyasa değeri 195.9 milyar dolarda. The Merge'ün gerçekleşmesinin ardından fiyatın ne yönde hareket edeceği büyük merak konusu iken bazı piyasa uzmanları "söylentiyi al, haberi sat" yaklaşımının çalışacağını ve fiyatın sert şekilde düşeceğini savunuyor. Öte yandan The Merge'ün orta ve uzun vadede Ethereum fiyatına olumlu yönde etki etmesi bekleniyor. Günlük Ethereum grafiğine bakıldığında, fiyat için temel destek seviyelerinin bin 500 dolar ve bin 370 dolarda olduğu görülüyor. Fiyatın önündeki temel direnç seviyeleri ise bin 650 dolar ve bin 800 dolarda. Bu bakımdan fiyatın bin 500 doların üzerinde kalması yeniden yukarı yönde atakların gelmesine neden olabilir.

Kripto veri platformu CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre, yazım sırasında piyasa değeri bakımından en büyük 25 kripto para listesinde son 24 saatte kaydettiği yüzde 6,23 düşüşle Cosmos'un ATOM'unun öne çıktığı görülüyor. Yine CoinMarketCap'in sağladığı ve son 24 saatte yatırımcısına en çok kazandıran kripto paralar listesinde yüzde 32,74 yükselişi ile Celsius (CEL) ilk sırada yer alırken, son 24 saatte yatırımcısına en çok kaybettiren kripto paralar listesinde ise yüzde 34,28 düşüşle Terra (LUNA) ilk sırada yer alıyor.

Read Entire Article