Kripto Paralarda Son Durum! Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler!

1 year ago 97

Bitcoin için sıkıcı bir pazar sabahından herkese merhaba, kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 19.317 dolardan alıcı buluyor. Cumartesi’nin ilk saatlerinden şu ana kadar BTC fiyatı dar bir aralıkta işlem gördü. 19.000 dolar seviyesini koruyan fiyat henüz 20.000 doları aşabilmiş değil. Peki yatırımcıların hangi seviyeleri izlemesi gerekiyor? Altcoinlerde son durum ne?

Bitcoin (BTC) Yorum

Makro ekonomik gelişmeler Bitcoin fiyatı üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Hisse senedi piyasalarının yaşadığı tarihi kayıplar, dolar endeksinin 22 yılın zirvesine ulaşması, Ukrayna’da bazı bölgelerin ilhakı ve daha onlarca gelişme kripto paraları da etkiliyor. Bitcoin tüm bu olumsuzluğun ortasında 20.000 doların üzerine çıkmaya çalışırken birkaç Fed üyesinden gelen sert açıklamalar neredeyse tüm kazanımları sildi.

Glassnode tarafından sağlanan son raporda CDD-90 metriğinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu buldu. Bu, düşen piyasaya rağmen eski BTC’lerin uykuda olduğuna işaret ediyor.

CryptoQuant analisti Edris'e göre, Exchange Inflow – Spent Output Age Bands metriğine bir bakış, daha önce 6-18 ay boyunca tutulan Bitcoin’lerin son zamanlarda “agresif” bir şekilde satıldığını ortaya çıkardı. 2021 boğa piyasası sırasında 30.000 doların üzerinde bir fiyattan alınan bu Bitcoinler piyasadaki devam eden şüphe nedeniyle %50 kayıpla satışa yöneldiler.

Kripto Paralar Yükselecek Mi?

Edris tarafından paylaşılan veri moralleri bozabilir. Ancak satışlar oldu ve şimdilik bitmiş gibi görünüyor. İyi yanı ise Edris, bu tür satışların genellikle ayı piyasası döngüsünün sona yaklaştığını gösterdiğine inanıyordu.

“Ayı piyasalarının sonuna yaklaştığımızda en sadık yatırımcıların bile korkudan teslim olmaya başladığını, daha büyük kayıpları önlemek için satışa yöneldiğini görürüz. Bu tür kapitülasyonlar, ayı piyasasının son aylarında meydana gelme eğilimi gösteriyor ve yakın gelecekte potansiyel bir dip oluşumuna işaret ediyor.”

Tüm makro ekonomik gelişmelerine rağmen yatırımcıların umudunu diri tutacak bu tarz veriler son derece önemlidir. Kripto paraların kümülatif değeri 937 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bitcoin piyasa hakimiyeti %39,5’te kaldı. Ethereum kritik 1.340 dolar seviyesinin altında 1.312 dolardan alıcı bulmaya devam ediyor.

Read Entire Article