Kripto Paralarda Yaz Rallisi Başlıyor Mu? Yatırımcılar Dikkat!

2 years ago 82

Kripto para birimleri uzun soluklu bir düşüş trendinden sonra yeniden yükselişe geçmiş gibi görünüyor. FED’in son faiz artırımı kararından sonra adeta derin bir nefes alan Bitcoin (BTC) önemli seviyeleri bir bir kırdı. Peki, yatırımcılar bundan sonra ne beklemeli?

Yaz Rallisi Mi Başlıyor?

Lider kripto para birimi son 24 saat içinde yaklaşık olarak %5 artış yaşadı ve fiyat yazının kaleme alındığı sırada 24.000 doların hemen üzerinde işlem görüyor. Buna ek olarak BTC’nin son 1 ayda da yüzde 20 artış yakaladığı ifade edilebilir.

Bitcoin’in yanı sıra piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan Ethereum’da da (ETH) gözle görülür fiyat artışları yaşanıyor. Son 24 saat içinde %6,5’in üzerinde değer kazanan ETH, yazının kaleme alındığı sırada 1.724 dolardan işlem görüyor. ETH’nin son 1 ay içinde ise yaklaşık olarak yüzde 50 değer kazanmış olması dikkatleri çekiyor.

Piyasanın popüler analistlerinden olan Michaël van de Poppe fiyatlar yükselmeye başladıktan sonra Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda “Yaz rahatlama rallisi başlıyor” ifadelerini kullandı.

Buna ek olarak toplam kripto para piyasası değeri de yeniden 1 trilyon dolar üzerine yükseldi ve yazının yayına hazırlandığı sırada 1,1 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. Son düşüşlerde toplam kripto para piyasası değerinin 900 milyar doların altına düştüğüne şahit olmuştuk.

Piyasada Rahatlama Mı Var?

2022 yılı başında başlayan düşüşler FED kararları, koronavirüs korkusu, Rusya-Ukrayna savaşı, Terra olayı gibi pek çok durumdan etkilenerek daha da derin bir hal almıştı. Ancak FED’in son faiz kararının fiyatlanması ve ardından yaşanan rahatlama piyasalara nefes aldırmış gibi görünüyor.

Analistlere göre kripto para birimlerinde bir ralli başladığının ifade edilebilmesi için Bitcoin’de bir süre yükselişin devam etmesi ve 28.000 dolarlık önemli seviyenin aşılması gerekiyor. O döneme kadar analistler yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Read Entire Article