Kripto Paralarda Yükseliş Bu Olayın Ardından Başlayabilir!

2 years ago 101

Şimdilik 17.000 dolar bölgesi Bitcoin için dip olarak işaretlenmiş gibi görünüyor ve özellikle altcoinler hareketlendi. Bitcoin’in 21.000 doların üzerinde tutunabiliyor olması altcoinlere daha fazla yükseliş imkanı tanıyor. FED üyeleri tarafından son yapılan açıklamalar 100 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin zayıflamasına sebep oldu.

Ethereum (ETH)

En büyük altcoin son 7 gün içinde 1.075 dolar dibini gördükten sonra %35’lik bir ralliyle 1.422 dolara kadar çıktı. Yazı hazırlandığı sırada ise 1.360 dolardan alıcı bulmaya devam ediyor. Birçok yatırımcı 800 doların altında daha derin bir dip beklerken, Ethereum’un bu geri dönüşünün elbette bir sebebi var.

10 gün sonra 27 Temmuz Çarşamba günü FED kararları açıklanacak. Yüksek gelen enflasyon verileri yatırımcıları tedirgin etmiş olsa da birçok uzman Temmuz ayı enflasyonunun özellikle enerji fiyatlarındaki düşüş sebebiyle daha makul bir seviyede olacağını düşünüyor. Eğer her şey beklendiği gibi olursa Ağustos ve Eylül ayı dişe dokunur bir ara yükseliş için fırsat olabilir.

Kripto Paraları Yükseltebilecek Gelişme

Blockchain analitik firması IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere göre büyük Ethereum yatırımcıları, varlıklarını yeniden artırmaya başladı. Bunun en büyük sebebi PoS geçişinin Eylül ayında gerçekleşebileceği kanaatidir. Ekipten de bu minvalde açıklamalar geldi ve Ethereum’a ilgi yeniden artıyor.

"Merge (Birleşme)", bir iş kanıtı (PoW) konsensüs mekanizmasından hisse kanıtına (PoS) bir geçiştir; bu, blockchain işlemlerini doğrulamak için gelir akışının, hesaplamalar yapan madencilerden, Ethereum'larını "paylaşan" stakerlara gideceği anlamına gelir. En büyük beklenti “doğrulayıcı” olmak ve para kazanmak isteyen çok sayıda yatırımcının borsalardaki Ethereum’ları toplayarak stake seçeneğini tercih etmesidir.

  • Stake edilen ETH sebebiyle borsalardaki arz daralacak ve daha kıt bir ortam olacak. Bu durum satış baskısını zayıflatacak.
  • PoS geçişi ile yeni dolaşıma giren Ethereum hızı azalacak. Öte taraftan işlemlerden elde edilen gelirin bir kısmı yakıldığı için Ethereum toplam arzında küçülme görebileceğiz.

Merge sayesinde yükselen Ethereum ile diğer altcoinlerin pozitif havadan etkilenerek kayıplarını telafi etmesi olasıdır. Yani büyük bir boğa dönemi olmasa da tatmin edici ara yükselişi Ethereum’un PoS’a geçişi vesilesiyle yaşayabiliriz.

Elbette Ağustos, Eylül ayı için bazı riskler de var;

  • Merge ertelemesi
  • LUNA, 3AC tarzı yeni birkaç iflas
  • Düzenleyicilerin kısıtlayıcı adımları
  • Rusya savaşının Avrupa’ya genişlemesi
  • Çin’in ekonomik görünümün daha kötüye gitmesi. Özellikle emlak tarafında ciddi sorunlar var ve bazı orta ölçekli bankalar mevduatlara el koymaya başladı.
  • Kış sebebiyle enerjiye artan talep ve Rusya’nın batıyı cezalandırmak için arzı daha da azaltması. Dolayısıyla hızla yükselen enflasyon.

Yatırımcıların bugünlerde yaşanan yükselişleri, yakın gelecekte yaşayacağımız (yaşayabileceğimiz) olumlu/olumsuz olayları dikkate alarak değerlendirmeleri menfaatlerine olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article