Kripto Paralardaki Düşüş Önde Gelen Kripto Paraları Ne Kadar Etkiledi?

2 years ago 99

Haftayı sonlandırmak için oldukça kasvetli bir şekilde, çoğu büyük kripto para birimi cuma günü bir düşüş yaşadı ve genel kripto piyasası bu sabah piyasa değerinin %8'ini kısa sürede kaybetti. En büyük tokenler Avalanche (AVAX), Cardano (ADA) ve XRP (XRP), son 24 saat içinde sırasıyla %11,3, %13 ve %10,6 düşüşle daha önemli kayıplar gördü.

Bu kayıpların çoğunluğunun Asya işlem saatlerinde sadece birkaç dakika içinde gerçekleştiğini gösteren bu sabah yaşanan ani çöküş için çok az açıklama bulunuyor. Bununla birlikte, kripto türevleri piyasasındaki uzun tasfiyelerdeki artış, bugün sektör genelindeki bu düşüşün merkezinde önemli ölçüde kaldıraçlı pozisyonların olabileceğine dair endişelere yol açtı.

Çoğu büyük tokendeki bu hareket, bugün 2 trilyon dolarlık devasa bir opsiyonun sona ermesine bağlı kripto para piyasalarında geniş tabanlı satışları takip etti ve bu rallinin devam etmesiyle ilgili yaygın endişeler yarattı gibi görünüyor.

Ne Olmuş?

Sistemdeki kaldıraç miktarı göz önüne alındığında, kripto sektöründeki sözde "flaş çökmeler" veya parabolik artışlar nadir görülen şeyler değil. Yüksek miktarda tasfiye gerçekleştiği için temel tokenlerde keskin düşüşler yaşandı.

Şimdi Ne Olacak?

Avalanche, Cardano, XRP ve bir dizi başka token bu sabahın erken saatlerinde genel olarak senkronize hareket etti ve geniş tabanlı makro faktörlerin tüm projeler üzerinde hüküm sürmeye devam ettiğinin sinyalini verdi.

Bu bireysel kriptoların her birinin kendine özgü katalizörleri ve karşı rüzgarları olsa da, bu ortam token toplayıcının kabusu olduğunu kanıtladı. Şu anda, birçok gösterge bu ortamın bir süre değişmeyebileceği yönünde sinyaller veriyor gibi görünüyor.

Diğer risk varlıkları arasındaki korelasyon düşene kadar, herhangi bir kripto varlıktaki yatırımcılar makro duyarlılıktaki değişimler konusunda dikkatli olmalı. Bugün, duyarlılık daha düşük bir şekil aldı ve bu yüksek ölçekli kriptolarını diğer varlıklardan daha büyük bir noktaya getirdi.

Bununla birlikte, riskli varlıklarda bir toparlanmaya güvenenler, bu satışı başka bir satın alma fırsatı olarak görebilirler. Kimin haklı olduğunu zaman gösterecek.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article