Kripto Paralardaki Düşüşün Sebebi Belli Oldu! Sırada Ne Var?

2 years ago 91

Bitcoin (BTC) yazı hazırlandığı sırada 23.895 dolardan alıcı buluyor. Kral kripto para birimi son 24 saatte 23.670 dolara kadar düştü. Ethereum ise kritik 1.900 dolar seviyesini kaybetti. Peki piyasadaki bu geri çekilmeyi tetikleyen gelişme neydi? Son gelişmeleri nasıl yorumlamak gerekiyor? FED önümüzdeki ay nasıl bir adım atacak. Tüm detaylar haberimizde.

Kripto Paralar Neden Düştü

Öncelikle yakın zamanda neler oldu veya neler bekleniyor onları hatırlayalım. Yarın saat 21.00’da FOMC tutanakları açıklanacak. Ocak ayındaki büyük düşüşe kadar FOMC tutanakları kripto paralar üzerinde pek etkili olmuyordu. 2021 yılının sonunda politika değişikliği yapılacağı açık biçimde FED tarafından ifade edildiği için son toplantının tutanakları kripto para piyasaları ve hisse senetleri üzerinde olumlu sonuçlar doğurdu. Bu yıl açıklanan FOMC tutanaklarında ise Bitcoin’in volatilitesinin arttığına hep birlikte şahit olduk. Açıklanacak FOMC tutanaklarıyla ilgili kapsamlı bir analiz bugün Coin Türk üzerinden yayınlandı, detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Eylül ayında yapılacak FED toplantısına yaklaşık 1 ay kaldı. Merge etkisiyle toparlanan piyasalar şimdilik duraklamış görünüyor. Bugün açıklanan ABD endüstri üretimi verisi beklentinin üzerinde geldi. Normal piyasa şartlarında bu verinin FED’in elini güçlendirmesi ve piyasadaki hareketliliği vurgulaması gerekirdi. Ancak yükselişin temelinde Otomotiv sektörü var. Sonuç olarak resesyon endişeleri artıyor ve FED adeta köşe sıkışıyor. Birkaç hafta önce beklentinin çok üzerinde açıklanan istihdam verisi de piyasada olumlu bir etki doğurmamıştı. Nitekim buradaki artış da part time ve ikinci işlere olan talepten besleniyordu. Artan üretime karşın düşen imalat talebi bizi pek iyi günlerin beklemediğini söylüyor.

Kripto Paralar Yorum

Geçmişte birçok analizine dikkat çektiğimiz Capo piyasada bir süredir düşüşe işaret ediyordu. Bugünler güncel bekletişini tekrar paylaştı ve çıkış yapamayan BTC fiyatının daha fazla geri çekilmeye hazırlandığının altını çizdi. Bitcoin’in 23.500 ve 22.500 dolar altında yapacağı kapanışların beklenen 20.000 dolar altındaki geri çekilmeyi tetikleyebileceğinin de altını çizdi. Elbette BTC fiyatındaki düşüş tüm kripto para piyasalarını aşağıya çekecektir.

Varlık yöneticisi Fidelity Investments'ın küresel makro direktörü Jurrien Timmer ise piyasaların aşırı alımda olan bir ayı rallisi yaşadığından endişe ediyor. ABD hisse senedi piyasalarında birçok hissenin RSI’ı 70 veya daha yukarıda bulunuyor. Kripto para piyasaları hisse senetleriyle uyumlu hareket ettiği için ilerleyen günlerde benzer düşüşler yaşanması ihtimali var.

Read Entire Article