Kripto Paraları Düşüren Olayda Güncel Durum Ne?

2 years ago 120

Pazartesi günü itibariyle kripto para piyasalarındaki korku arttı ve Bitcoin 20.000 dolara kadar düştü. Peki düşüşü tetikleyen olayda son gelişmeler neler? Yatırımcıları bugün ne bekliyor? Akşam gelecek olan FED açıklamaları öncesinde volatilite artıyor. Kripto para yatırımcıların dikkat etmesi gereken veri ve diğer detaylar!

Kripto Paraları Düşüren Olay

Devam eden kripto çöküşünde önemli bir faktör olan Lido Staked Ethereum (stETH), Ethereum ile arasındaki uçurumu genişletti ve Çarşamba günü 1.000 doların altına düştü. stETH, daha geniş bir kripto piyasası toparlanmasında 1.000 doların biraz üzerine çıkmadan önce 959,77 dolara kadar düştü. Hareket ayrıca, son dört saat içinde gerçekleşen yaklaşık 51 milyon dolarlık tasfiye ile bazı Ethereum pozisyonlarını etkiledi. Celsius ve hedge fon Three Arrows Capital daha fazla kazanç için stETH tutuyordu ve tokenin fiyatının düşmesi onlar için daha fazla sermaye gereksinimi anlamına geleceği için piyasalarda satış tetiklendi.

stETH'nin değerindeki bir düşüş, Celsius ve Three Arrows tarafından tutulan pozisyonların tasfiye edilmesine neden oldu ve ikisini de varlıklarını açık piyasada boşaltmaya zorladı. Token şimdi 1000 doların üzerine geri dönerken, stETH'deki herhangi bir başka kayıp kripto paralar için halen tehdit oluşturuyor.

Yukarıda stETH’nin güncel durumunu görüyorsunuz, düne göre fiyat ve rezerv dağılımı az da olsa toparlandı. Ethereum ciddi bir düşüş daha yaşamazsa bu kaosun sonuçlanmasıyla piyasalar rahat bir nefes alabilir.

Kripto Para Beklentileri

Celsius, Maker'da 500 milyon dolarlık bir pozisyon için daha da fazla teminat eklemiş görünüyor. En azından şimdilik, borç verenin büyük tasfiye riski azaldı. Bitcoin 14.000 dolar seviyelerine düşmediği sürece Celsius bu büyük kayıptan uzakta olacak. stETH'nin ETH fiyatlarıyla doğrudan bir ilişkisi olmasa da algılanan de-pegging, son iki gün içinde ETH'nin panik satışına neden oldu. Birçok yatırımcı ertelenen Merge yani Ethereum birleşmesi sebebiyle stake Ethereum’larını satmaya başladı. Fakat bu yılın son çeyreğine de sarksa birleşmeye kesin gözüyle bakılıyor. Ve bu birleşme gerçekleştikten sonra stETH tutanlar 1:1 Ethereum’larını alabiliyor olacak.

Akşam FED’in yapacağı faiz artırımın boyutu son derece önemli, piyasa 75 baz puanlık bir artışı fiyatlamış gibi görünüyor ve 50 baz puan artışın gelmesi kısa vadeli toparlanmanın bahanesi olabilir. Cuma günü gelen yüksek enflasyon verisi 75 bp ihtimalini güçlendirmiş olsa da FED’in son toplantıda yaptığı açıklamaya göre 50 baz puanın üzerine çıkılmayacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article