Kripto Paraları Düşüşe Geçirebilecek Gelişme!

2 years ago 90

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 21.000 doların sınırına dayandı ancak bu yükseliş uzun sürmeyebilir. Kısa süre önce kripto para piyasalarını aşağıya çekebilecek önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda MtGox saldırısının anonim faillerinin yakalandığı bilgisini paylaşmıştık. ABD, saldırganları çaldıkları Bitcoin’ler ile yakalamıştı.

Kripto Paralar Düşebilir

Birkaç saat önce MtGox alacaklılarına geri ödemeyle alakalı bilgilendirme mailleri gönderildi. Kripto para tarihinin en büyük siber saldırılarından biri olan MtGox olayında 2011-2014 yılları arasında yaklaşık 850.000 Bitcoin çalınmıştı. O günlerde yaklaşık yarım milyar dolar değerinde olan bu BTC’ler bugünlerde 56 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahiptir.

Elbette çalınan tüm varlıklar ele geçirilemedi. MtGox cüzdanında 137.890 Bitcoin bulunuyor. Bunların mağdurlara nasıl dağıtacağıyla ilgili detaylar ise henüz netleşmedi. Yaklaşık 33 kat değerlenen Bitcoin’lerin yoğun bir satış baskısı oluşturmasından endişe ediliyor. Bu durumda kripto paralarda daha ciddi düşüşler görebiliriz.

Temmuz Ayı Kripto Paralar

Ay sonu yapılacak FED toplantısında en az 50 baz puanlık faiz artışı bekleniyor. Dün açıklanan FOMC tutanakları da bunları doğruladı. Henüz düşüşe geçmeyen enflasyon FED’i daha sert önlemler almaya itebilir. Birçok uzmana göre ise %2’lik enflasyon hedefine önümüzdeki 1 yıl boyunca ulaşılamayacak. FED Başkanı Powell, enflasyon hedeflerine ulaşana kadar ellerindeki en güçlü silah olan faiz artışlarına devam edeceklerini söylemişti.

Resesyon endişeleri, devam eden Ukrayna gerilimi ve ambargolardan kaynaklı derinleşen enerji krizi riskli yatırımları olumsuz etkiliyor. En büyük kripto para birimi, FED’in faiz artışı sinyali verdiği Aralık ayından bu yana aralıksız düşmeye devam ediyor. Birçok on-chain metriğine göre Bitcoin için tarihi dipler görülmüş olsa da, belirsizlik ortamında daha fazla düşüş olası görünüyor.

Yatırımcıların ani ara yükseliş ve düşüşlere hazırlıklı olması önemli, uzun bir süredir ayı piyasalarında düşen trend içinde bulunuyoruz. Özellikle marjin işlemlerde risk önemli ölçüde arttı. Bu süreçte bireysel yatırımcıların çok daha dikkatli hareket etmesi menfaatine olacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article