Kripto Paraların Altın Çağını Yaşayacağı Tarih!

2 years ago 79

Son birkaç aydır kripto para yatırımcıları hiç iyi günler yaşamıyor. Ancak geleceğe dair umut verici çalışmalar var. FED’in faizleri artıracağının sinyalinin verdiği 2021 son çeyreğinden bu yana BTC ve altcoinler acımasızca düşüyor. Bu yıl tek sorun faiz artışları değildi, Terra çöküşü ve ardından gelen zincirleme kaza piyasadaki korku ve paniği tarihi seviyelere çıkardı. Peki ya bundan sonra?

Kripto Paraların Altın Çağı

Boston Consulting Group (BCG) öncülüğünde hazırlanan bir rapora göre kripto para kullanıcılarının sayısı önümüzdeki 10 yıl içinde 1 milyarı aşacak. Daha fazla kullanıcı daha fazla talep, sermaye demek. Yani bu Bitcoin ve o günlere ulaşabilecek altcoinlerin önemli ölçüde büyümesi anlamına geliyor. Evet, yıl 2030 olduğunda bugün borsalarda gördüğünüz birçok kripto paranın adı bile hatırlanmayacak hatta çok sayıda borsanın bile unutulduğunu göreceğiz. Nitekim geçtiğimiz yıllarda hep böyle oldu. Yatırımcıların uzun vadeli aldıkları altcoinlerin maalesef bir kısmı çöpe dönüşecek. Peki ne yapmalı? Bu konuda dikkat etmeniz gereken detayları birden fazla makalede ele aldık, bunları inceleyebilirsiniz.

Rapora dönecek olursak önemli detaylar şöyle;

“Kripto para benimsenmesi hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar arasında artıyor. Ancak, hisse senetleri, ödeme teknolojileri ve kurumlar tarafından özel sermaye tahsisi gibi geleneksel yatırım varlıklarına kıyasla benimsenme hala düşük. Kripto benimseme trend çizgisi devam ederse, toplam kripto kullanıcılarının sayısının 2030 yılına kadar bir milyara ulaşması gerekiyor.”

Kripto Paralar Talep Artacak

Kurumsal yatırımcılar, hedge fonlar ve diğerleri 2020 yılının dördüncü çeyreğinden 2021 sonuna kadar kripto yatırımlarını iki katına çıkardı. Çalışma, Tesla gibi bazı ana akım şirketlerin yatırım olarak dijital varlıkları satın aldığını, MasterCard ve PayPal gibi geleneksel ödeme işlemcilerinin ise müşterileri için ödeme sırasında bir yöntem olarak kripto para birimi sunduğunu belirtiyor. Finansal teknoloji firması Square her iki kategoriye de giriyor.

Ayrıca bankalar ve daha az derecede emeklilik fonları da katılıyor ve çalışma şu sonuca varıyor:

“Kurumsal yatırımcıların artan ilgisinin temelinde enflasyon var. Uzun vadede kurumsallar Bitcoin’in değerini artıracağını düşünüyor”.

Bugünlerde enflasyon anlatısı başarısız olsa da uzun vadede geçmişe baktığımızda Bitcoin’in başarısı ortada. Gelecek birçoklarına göre kripto paralar için bir altın çağ vaat ediyor. Ancak bugün 1 trilyon doların yeniden altına düşen altcoinler yatırımcılardaki korkuyu artırırken iştahı kesiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article