Kripto Paraların Düşüşü Devam Edecek Mi? Ayılar Bu Seviyeleri Hedefliyor!

2 years ago 92

En büyük kripto para birimi bugün yaşadığı sert düşüşle altcoinlerin önemli ölçüde kan kaybetmesine neden oldu. Kripto paraların büyük kısmı haftalık kayıplarını %10’a çıkardı. FOCM tutanakları sonrasında toparlanan piyasaların hafta sonuna yaklaştıkça artan kayıpları yatırımcıları tedirgin ediyor. Peki düşüş nereye kadar devam edebilir? Detaylar haberimizde.

Bitcoin (BTC)

Capo ve birçok analistin beklediği bu düşüşle ilgili uyarıları geçtiğimiz günlerde yayınlamıştık. Kripto para uzmanları Bitcoin fiyatı 25.000 doların üzerinde sağlam bir zemin bulamadığı için kayıpların derinleşeceğinden endişeleniyordu. Dün akşam saatlerinde paylaşımız kritik seviye olan 23.200 doların altındaki kapanışlar da 19 Ağustos Cuma gününün erken saatlerinde piyasanın hızlı satışlarla karşılaşmasına neden oldu. Kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 21.500 seviyesini korumak için mücadele ediyor.

Kripto paraların toplam piyasa değeri ise kritik 1 trilyon dolar eşiğine geldi. Düşük hacimli hafta sonları genellikle bu tarz kayıpların ivme kazanmasıyla meşhurdur. Eğer yatırımcıların panik satışları devam ederken kripto paralar yeniden 1 trilyon dolar seviyesinin altında çakılı kalabilir. Peki Bitcoin ve piyasalar için düşüşler ne zaman durulacak?

Kripto Paralar Yorum

27 Temmuz tarihinden bu yana en düşük seviyesini gören Bitcoin 21.150 dolar dibinin halen yakınında alıcı buluyor. RSI bir süredir 46 seviyesinde gezinirken gelen düşüş, onu 37,87 seviyesine kadar çekti. Ancak ayıları 34,95 bölgesini yeniden görmek için satışlara devam etmesi olasıdır. Eğer bunu başarırlarsa Bitcoin fiyatı ilerleyen saatlerde 21.000 doların altına inecektir. Psikolojik 20.000 dolar tabanı ise bu süreçte büyük bir risk altına girecek. En kötü senaryoda altcoinlerdeki kayıpların ortalama %10 civarında artması mümkündür.

10 Ağustos tarihinden bu yana ilk defa 1.705 dolardan alıcı bulan ETH, yaklaşan birleşmeye rağmen piyasadaki sallantıdan korunamadı. Temmuz ayından bu yana en hassas RSI seviyesi olan 47’nin kırılması ETH’nin 1.600 dolar tabanına yaklaşmasını sağlayabilir.

Bu ani kayıplar kimi zaman yaşanacak önemli gelişmeleri önceden haber alanların satışlarıyla momentum kazanıyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde gelecek olası kötü haberlere yatırımcılar hazırlıklı olmalıdır. Yazı hazırlandığı sırada ABD hisse senedi piyasaları negatif açıldı, bu durum devam eden düşüşe ivme kazandırabilir.

Read Entire Article