Kripto Piyasasında Aşırı Korku Hiç Bu Kadar Uzun Sürmemişti!

2 years ago 99

Bitcoin şimdi en uzun 'aşırı korku' döneminde Yetmiş gün süren aşırı korku, Bitcoin fiyat hareketi 20.000 dolar civarında sıkışıp kaldığı için yakın zamanda bir son görünmüyor olabilir. Bitcoin (BTC), geçen ay 17.600 dolara düşmesinden bu yana yeni kayıplardan kaçınmış olabilir, ancak duyarlılık diplerde geziyor gibi duruyor. Şimdi, bir klasik kripto piyasası ruh hali göstergesi olarak, ortalama yatırımcının ne kadar uzun bir acı çektiğini gösteriyor.

70 Günlük Aşırı Korku

Kripto piyasası hissiyatı 2022'nin başlangıcından önce zaten çöküşü yaşamaya başlamış iken, Bitcoin ve altcoinlerdeki sonraki fiyat düşüşü daha önce hiç olmadığı kadar zarar yarattı. Bu durum şimdi, piyasaların nasıl hissettiğine dair genel bir fikir oluşturmak için birden fazla kaynağı hesaba katan bir araç olarak bildiğimiz Crypto Fear & Greed Index tarafından ölçüldü.

15 Temmuz itibariyle Fear & Greed, 70 gün boyunca en düşük seviye olan aşırı korku bölgesinde yeni bir rekoru kırdı. Endeks, aşırı korku, korku, tarafsız, açgözlülük ve aşırı açgözlülük olmak üzere bu tür 5 bölgeden oluşuyor.

Normalleştirilmiş korku paritesinde, 25/100'ün altında bir puan aşırı korkuya tekabül eder ve son iki ayı karakterize edenin bu puan bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Piyasanın aşırı korkudan daha iyimser olduğu son zaman, 5 Mayıs'ta şimdi Terra Classic (LUNC) olarak adlandırılan - Terra (LUNA) fiyaskodan önceydi.

Veriler hakkında yorum yapan, zincir üstü analitik platformu LookIntoBitcoin'in yaratıcısı Philip Swift, bu "aşırı korku" döneminin 2018 Bitcoin ayı piyasasını ve Mart 2020 çapraz piyasa çöküşünü çevreleyenlerden bile daha uzun olduğunu belirtti. Endeksin açgözlülük veya aşırı açgözlülük bölgesinde olduğu son zaman - ki bu aşırı ısınmış bir pazara işaret ediyor - bu yıl Mart ayındaydı.

Potansiyel Kırılım Eşiği

Bu arada, araştırma firması Santiment, Bitcoin ve altcoinlerin toparlanmasına neyin yardımcı olabileceğini araştırırken, geleneksel varlıklarla kripto korelasyonunun düşmesi gerektiğine inanıyor. Hali hazırda düşerken, BTC kendi başına hareket etmeye devam etmeli ve enflasyon üzerinden merkez bankasının parasal sıkılaştırmasına ani tepki vermekten kaçınmalı olarak bir yorumda bulunuldu.

Santiment tarafından şu açıklama yapıldı:

Kripto, hisse senetleriyle çok az korelasyona sahipken en hızlı şekilde büyüyor. Dünkü TÜFE raporundan sonra, SP500 ve Altın düşerken BTC ve altcoinler toparlanıyor. Eğer ilişkisiz kalırlarsa, bu potansiyel bir kırılma için iyi bir işaret.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article