Kripto Yatırım Şirketi Kurucusu Hacklendi! Kayıp Dudak Uçuklatıyor

2 years ago 115
Kripto Yatırım Şirketi Kurucusu Hacklendi! Kayıp Dudak Uçuklatıyor

Önde gelen kripto yatırım şirketi DeFiance Capital‘in kurucusu “Arthur_0x”, sıcak cüzdanlarından birinin hacklenmesiyle birlikte 1,6 milyon dolardan fazla değiştirilemez token (NFT) ve kripto para birimi kaybetti.

DeFiance Capital Kurucusu Hacklendi!

Kripto paraların veya diğer dijital varlıkların popülaritesinde yaşanan artışla birlikte bu alandaki saldırı olayları da hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Önde gelen kripto yatırım şirketi DeFiance Capital’in kurucusu “Arthur_0x”, sıcak cüzdanlarından birinin hacklenmesiyle birlikte 1,6 milyon dolardan fazla değiştirilemez token (NFT) ve kripto para birimi kaybettiğini açıkladı.

Yaşanan bu olayın ardından kripto topluluğu, insanlardan bilgisayar korsanının cüzdanını kara listeye almalarını isterken çalınan eşyaları geri almak için yardımına geldi.

Ayrıca bir kaç Twitter kullanıcısı, saldırının tam olarak nasıl gerçekleştiğini ve bilgisayar korsanının cüzdanlarına nereden eriştiğini belirlemeye çalıştı.

Öte yandan NFT topluluğunun bir üyesi olan “Cirrus”, çalınan Azuki NFT‘lerinden ikisini satın alıp, maliyeti karşılığında Arthur’a iade etmeye karar verecek kadar ileri gitti. Cirrus, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Hacklendiklerini öğrendim ve kendisininkinden bir kısmını alan diğer insanlar gibi onları kar için satmak yerine, ona yardım etmek için onları bir maliyetle ona geri satmaya karar verdim.

Ayrıca Cirrus, açıklamalarının devamında bunun “ilk kez” olmadığını da sözlerine ekledi ve devam etti;

Onları 6-8 ETH karı karşılığında kolayca satabilirim, ancak bu doğru değil.

Toplamda 78 NFT Çalındı

Arthur, yaşanan bu saldırıyla birlikte çoğunlukla Azukiler olmak üzere beş koleksiyondan toplamda 78 farklı NFT kaybetmiş görünüyor. Ayrıca 68 Wrapped Ethereum (WETH), 4.349 Staked DYDX (stkDYDX) ve 1.578 LooksRare (LOOKS) token’ını da hacker’lara kaptırmış durumda.

Hacker, varlıkları UTC saatiyle 12:30 civarında kendi cüzdanına taşımaya başladı ve ardından tüm NFT’leri hemen popüler NFT alım satım platformu OpenSea’de satışa sundu.

İçeriğin kaleme alındığı an itibariyle, hackerın cüzdanında yaklaşık 1,6 milyon dolar değerinde 545 ETH bulunuyor.

Bu hack, kripto varlıklarının kendi kendine saklanmasıyla uğraşırken operasyonel güvenliğin önemini vurguluyor çünkü endüstrinin en üst kademelerindeki insanlar bile saldırıya uğrayabiliyor.

Ancak Arthur, güvenlik ihlalinin zincir üzerinde yaptığı ve bir donanım cüzdanını da tehlikeye atabilecek bir işlem nedeniyle gerçekleştiğine inanıyor.

Read Entire Article