Kripto Yatırımcıları Dikkat! Bu Site İle Bağlantınız Hemen Kesin!

2 years ago 95

Bugün, 17 Temmuz sabahı erken saatlerde, saldırganlar NFT servis sağlayıcı PREMINT'in web sitesini hacklediler. Web sitesindeki hiçbir bağlantıya tıklamayın veya herhangi bir işleme imza atmayın. Bazı kullanıcılar saldırganların NFT'lerini çaldığını bildirse de, hasarın tam boyutunu henüz bilmiyoruz. Bu yazının yazıldığı sırada PREMINT'in web sitesi çalışır durumdaydı ve ekip, web sitesine yeniden erişim sağlayıp sağlamadıklarını henüz doğrulamamıştı. PREMINT hack hakkında şu ana kadar bildiklerimize bir göz atalım.

PREMINT Hack: Ne Oldu?

Bugün sabah pek çok kişi, PREMINT'in hacki hakkında uyarılar yayınlamak için Twitter'a girdi ve kullanıcıları projenin web sitesinde herhangi bir işlem yapmamaları konusunda uyardı. Deneyimsiz olanlara göre PREMINT, en iyi NFT sanatçılarının topluluk üyeleri için erişim listeleri ve çekilişler oluşturmasına izin veren bir NFT hizmet sağlayıcısı diyebiliriz.

Lütfen herkes için belirlenmiş onayları yazan hiçbir işlemi imzalamayın! Şeklinde PREMININT tarafından tweet atıldı. Proje, şu anda raporları incelediklerini ekledi. Belirteç onayı vererek, bir daha hiçbir şey imzalamadan bilgisayar korsanına NFT'lerinizi taşıması için onay vermiş olursunuz. Ancak bu onayı iptal edebilirsiniz.

PREMINT hackinde cüzdanınızın güvenliğinin ihlal edilip edilmediğini kontrol etmek için Etherscan'a gidin ve cüzdanınızın geçmişini kontrol edin. Herhangi bir yerde onay ayarla işlevi görürseniz, 'hepsi için onayları ayarla' işlemine imza atmışsınız demektir. Geçmişinizde, kendiniz yapmadığınız tüm işlemleri de görebileceksiniz; bu, cüzdanınızın güvenliğinin ihlal edildiğinin açık bir işareti anlamına gelir.

Ne Yapmalısınız?

Cüzdanınızın güvenliği ihlal edildiyse şunları yapabilirsiniz:

İzni iptal etmek için veya etherscan.io/tokenapprovalchecker adresine gidin. Burada, 'İptal Et' düğmesini tıklayarak onaylanan her NFT'ye erişimi iptal edebilirsiniz. İptal edildikten sonra Etherscan'a gidin. Günlükler altında, veri bölümünde “Yanlış” yazıyorsa, onaylarınızı iptal ettiniz demektir. Alternatif olarak, şu an için tüm varlıklarınızı farklı bir cüzdana taşıyabilirsiniz.

PREMINT Olayı Bu Hafta İlk Değil

Geçen yıldan bu yana, NFT saldırılarında önemli bir artış oldu ve PREMINT en son kurban oldu. Bugün erken saatlerde, bir bilgisayar korsanının Cuma günü NFT Artist DeeKay'in Twitter hesabını hedef almıştı. Bildirildiğine göre, saldırı NFT cinsinden 150.000 ABD Doları tutarında kayıba neden oldu. NFT dolandırıcılıklarının artmasıyla, herhangi bir işlemi onaylarken ekstra dikkatli olmak artık her zamankinden daha önemli.

Read Entire Article