Kriptoda Boğa Sinyali! Daha Önce Olduğunda ATH Gelmişti!

1 year ago 118

Kral kripto para birimi bugün gelen güçlü istihdam verisi Fed’in elini güçlendirse bile 23.500 doları geri kazanmayı başardı. Kısa süreli yükseliş umut vadedici ancak daha fazlası da var. Hisse senedi piyasaları düştükçe kripto paraların geçtiğimiz yıl yeni kayıplar yaşadığına şahit olduk. Peki hep böyle mi olacak? Bu sefer durum çok farklı.

S&P 500 Altın Haç

S&P 500 (SPX) grafiği, geçmişte yükselişin habercisi olan bir altın haç oluşturdu. Kripto para piyasaları SPX ile yüksek korelasyon paylaştığı için bu durum kripto paralar için de boğa sinyali olarak kabul ediliyor. Bitcoin fiyatının S&P 500 grafiğiyle olan yüksek korelasyonu 2022'nin neredeyse tamamı ve 2023'ün başlarında da devam etti. Dahası, BTC grafiği de önümüzdeki birkaç gün içinde golden cross bekliyor. Eğilim ve korelasyon korunursa, Bitcoin yakın gelecekte hisse senedi piyasalarıyla birlikte büyük bir yükseliş dönemi yaşayabilir.

Golden cross (Altın haç) teknik analizde göreceli kısa vadeli hareketli ortalamanın göreceli uzun vadeli hareketli ortalamanın (MA) üzerine çıktığı bir formasyondur. Bunun tersi ise (ölüm çaprazı/ölüm haçı) death cross’tur. Bu formasyondaki en yaygın hareketli ortalama çifti 50 MA ve 200 MA'dır. Yüksek aralıklarla oluşturulurlar, bu nedenle uzun vadeli göstergeler olarak kabul edilmelidirler. Ayrıca, altın haç ve ölüm haçı gecikmeli göstergeler olarak adlandırılır, bu nedenle genellikle piyasada halihazırda gerçekleşmiş olan olayları teyit ederler.

Böyle bir olay en son 9 Temmuz 2020'de, SPX 3160 dolardan işlem görürken meydana gelmişti. Bundan sonra SPX %52 yükseldi ve 4 Ocak 2022'de 4818 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu süre zarfında Bitcoin ATH seviyesini göreli 2 ay olmuştu.

Kripto Para Boğası

Bitcoin grafiğinde de aynı durum eş zamanlı olduğunda Bitcoin %45 artmış ve 10 Kasım 2021'de 69.000 dolarlık ATH seviyesine ulaşmıştı. Bunu, 14 Ocak 2022'de ölüm haçı (kırmızı daire) ile teyit edilen neredeyse bir yıl süren ayı piyasası takip etti. Bitcoin alçalan direnç çizgisinin (siyah) altına düştü. Bu hat, 200D MA ile birlikte, Mart 2022'nin sonlarında BTC fiyatını reddederek aşağı yönlü hareketi hızlandırdı. Ancak, Bitcoin fiyatı Ekim 2022'de bu azalan direnç çizgisinin üzerine çıkmayı başardı. Daha sonra FTX piyasa çöküşünün tetiklediği Kasım düşüşü sırasında bunu teyit etti. Yani teknik okumaya göre Bitcoin için en kötü günler biteli aylar oluyor ve artık boğa piyasasının erken döneminde olma ihtimalimiz oldukça yüksek.

Bitcoin'in 2022 yılının neredeyse tamamında S&P 500 ile güçlü bir pozitif korelasyon içinde olduğunu biliyoruz. SPX tarafındaki boğa başlangıcı kral kripto para birimi ve altcoinler için de boğanın startını verebilir.

Read Entire Article