Kriptodaki Bu Kişiler Sandığınızdan Çok Daha Zengin! İşte Servetleri!

2 years ago 99

Özellikle yaşanan kripto kışı öncesi patlama zamanlarında, iyi zamanlama ile kripto işlemlerinden milyonlarca dolar kazanan akıllı veya şanslı yatırımcılarla ilgili hikayeleri duymayan yoktur. Bu yatırımcıların kullandığı sistemleri yaratan, yazılımı geliştiren ve şirketleri kuranlar ise milyonlar değil milyarlar kazandı.

Blockchain milyarderleri dünyası çok küçük ve seçkin bir gruptan fazlası değil. Birçok ana akım Amerikalının yeni öğrendiği blok zinciri dünyasını inşa ederek bir servet kazanan kripto milyarderleriyle tanışmak için okumaya bu makaleyi okumaya devam edin.

Song Chi-Hyung

Net değer: 3.5 milyar dolar

Song Chi-hyung, memleketi Güney Kore'deki en büyük kripto borsasının kurucusu ve başkanı olmadan önce bir mobil ödeme şirketinde çalışıyordu. Forbes'a göre, 2021'de şirketi Dunamu'nun 8,7 milyar dolarlık bir değerlemeyle 85 milyon dolar topladığı büyük bir etkinlik gerçekleştirdi.

Gary Wang

Net değer: 5,9 milyar dolar

Gary Wang, 2019 yılında biraz sonra tanışacağımız Sam Bankman-Fried ile kripto para borsası FTX'i kurdu. MIT mezunu, daha önce Google'ın milyonlarca uçuş için hava yolu fiyatlarını topladığı sistemde çalışıyordu. Forbes'a göre Wang, FTX'in %16'sına ve 8 milyar dolar değerindeki ABD operasyonlarının %18'ine sahip.

Winklevoss İkizleri

Net değer: Her biri 3.4 milyar dolar

Teknoloji tarihindeki en önemli ikizler için Cameron ve Tyler Winklevoss'un net değerlerinin bile aynı olması çok doğal. Ünlü Facebook kardeşler, 2014 yılında kripto borsası Gemini'yi kurarak onları hem sosyal medyanın hem de blok zinciri devrimlerinin önde gelen oyuncuları haline getirdiler.

Forbes'a göre, Mark Zuckerberg ile olan 65 milyon dolarlık yasal anlaşmayı bitcoin stoklamak için kullandılar.

Changpeng Zhao

Net değer: 17,4 milyar dolar

2021'in başında Changpeng Zhao'nun değeri sadece 1,9 milyar dolardı. 2022'nin başında net değeri 65 milyar dolara tırmanmıştı.

Çinli-Kanadalı kodlayıcı Binance'i kurdu ve CEO'su olarak görev yapıyor. Forbes'a göre Binance, 2021'de Zhao'yu çok zengin bir adam yapmaya yetecek 9,5 trilyon dolardan fazla alım satımı işlemine ev sahipliği yaptı. Kripto kışı servetinin yaklaşık 48 milyar dolarını sildikten sonra bile, Zhao hala dünyanın en zengin 19. kişisi.

Sam Bankman-Fried

Net değer: 21.2 milyar dolar

ETF ticareti yapmak için nicel analiz kullanan bir fon için çalıştıktan sonra Sam Bankman-Fried, 2019'da Gary Wang ile kripto borsası FTX'i kurdu. Bugün, kripto para devlerinin kralı.

MIT'de fizik okuyan Bankman-Fried, Alameda Research ticaret firmasını da kurdu. Forbes'a göre, 2021'de FTX'e 40 milyar dolar olarak değer gördüğünde, tarihin 30 yaşın altındaki en zengin insanlarından biri oldu.

Read Entire Article