Kriptonun Efsane İsmi Geri Döndü! Bu Altcoin Yeniden Gözde Oluyor!

1 year ago 60

Kripto para piyasalarında her projenin göz önünde olan yöneticileri, aktörleri olur. Bu bazıları için zararlıdır. Örneğin LUNA için Kwon ve kibri büyük tehlikeydi sonucunu 40 milyar dolarlık ekosistem sıfıra giderecek ödedi. Bu şeyleri SBF, Alex Mashinsky gibi isimler için de söyleyebiliriz. Ancak bir de gerçekten alanında öncü isimlerin bazı projelere ön plana çıktığı durumlar vardır.

Kripto Efsanesi Geri Döndü

İyilerden örnek vermek gerekirse genç yaşına rağmen yaptığı devrimlerle ön plana çıkan Vitalik Buterin’den bahsedebiliriz. Veya yakın zamanda Fantom projesine geri dönen DeFi’nin babası Andre Cronje diyebiliriz. Fantom ölçeklenebilir layer1 ağı son zamanlarda diğer kripto paralardan daha iyi performans gösteriyor. Bunun arkasındaki en büyük sebep Andre’nin projenin başına yeniden geçmiş olmasıdır.

DeFi öncüsü Andre Cronje Mart 2022'de DeFi'yi bıraktı. Ardından geçtiğimiz yılın sonunda geri döndü. Gidişi nasıl fiyat dibe çektiyse dönüşü de tam tersi bir sonuç doğurdu. DeFi alanında büyük yenilikler yapmayı hedefleyen Fantom ve onun lideri Andre kripto para topluluğuna güven veriyor.

Fantom (FTM) Alınır Mı?

Yearn Finance'in kurucusu 2 Şubat'ta Fantom'da geleceğin neden parlak olduğunu açıklayan bazı paylaşımlar yaptı. Bunlardan ilki, ağın 900 ms'nin altında kesinliğe sahip olmasıyla hızlı onay süreleriydi. Geliştirici, bunun dApp oluşturucuları ve kullanıcıları için daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağladığını söyledi. Cronje bu hususları "Bir dApp Geliştiricisinin Hayal Kırıklıkları" başlıklı yakın tarihli bir blog yazısında vurguladı. Bununla birlikte, Cronje Fantom Vakfı'nın kurucu ortağıdır, bu nedenle doğal olarak Yearn'da olduğu gibi kendi ürünü hakkında da yükselişe geçecektir.

Geliştirici ayrıca Fantom'un düşük onay süreleri nedeniyle senkronize uzaktan prosedür çağrılarından (RPC) bahsetti. Yılın ikinci yarısında Fantom yerel akıllı cüzdanları destekleyecek. Bunlar, cüzdanların kullanıcı adı/şifre, sosyal yetkilendirme ve yüz tanıma gibi normal Web2 yöntemleriyle sahip olunmasına izin veriyor. Ayrıca Fantom, önde gelen programlama dilleri Solidity ve Vyper ile uyumludur. Bu, geliştiricilerin platform üzerinde inşa etmek için yeni bir dil öğrenmelerine gerek olmadığı ve geliştiricileri çekmenin kolaylığını gösterir. Cronje, projenin Gitcoin hibeleri, ekosistem kasaları ve gazdan para kazanma yoluyla sürdürülebilir finansman ve gelire sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Fantom, ETH'den sonra en eski akıllı sözleşme ağıdır ve %99,99 çalışma süresiyle 4 yıldır faaliyet göstermektedir. Lookonchain verilerine göre FTM Coin için balina aktifliği önemli ölçüde arttı.

Read Entire Article