Kriptonun En Zengin Kişisi Piyasa Çöküşünü Yorumladı: Oldukça Normal

2 years ago 98

Dev kripto para borsası Binance'ın kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, kripto para piyasasının çöküşü ilgili olarak öne sürülen tüm olumsuz senaryolara karşı çıktı ve mevcut durumda yaşananların oldukça normal olduğunu iddia etti.

"İniş Çıkışlar Oldukça Normal"

16 Haziran'da Bloomberg Markets: European Open'a konuşan Changpeng Zhao, piyasa davranışının bir parçası olarak hem kripto para piyasasının hem de hisse senetleri piyasaları için volatilitenin yaygın bir durum olduğunu ileri sürerken, gelecekte daha fazla ayı piyasası ihtimalinin olduğu tahmininde bulunarak şunları söyledi:

Piyasaların inip çıkması oldukça normal. Bunu borsalarda da görüyoruz. Netflix de yüzde 70 düştü. Normal piyasa davranışının bir parçası. Bu, Binance'in gördüğü ilk ayı döngüsü değil ve benim üçüncü kişisel deneyim olacak.

Zhao, mevcut piyasa koşullarının normal olduğunu söylemesini takiben, Binance'ın bir fon oluşturarak zor piyasa koşulları için hazırlıklı olduğunu açıkladı. Bu açıklama, kripto paralarla ilgili birkaç şirketin piyasa çöküşünden sert şekilde etkilendiği ve operasyonlarını yeniden yapılandırmak zorunda kaldığı, bazı şirketlerin işe alımları durdurduğu ve hatta işten çıkarmalara gittiği bir dönemde geldi.

Kullanıcı Talepleri Hâlâ Yüksek

Binance CEO'suna göre, piyasadaki çöküşe rağmen kullanıcı talepleri yüksek kalmaya devam ediyor ve bu nedenle, hazırlıklı olunması oldukça önemli. Zhao, Binance'in özellikle de diğer şirketlerin işten çıkarmaya gittiği dönemde yetenek havuzunun genişlediği ortamdan faydalanmaya hazır olduğunu kaydetti.

Kripto para piyasası, özellikle 2022'nin başlangıcından bu yana kırmızı bölgede işlem gördü ve piyasa değerinin yüzde 55'ten fazlasını kaybetti. Piyasa değerindeki erime, yükselen enflasyon ve Terra (LUNA) çöküşü gibi yüksek profilli olaylar da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerce tetiklendi.

Bu noktada Zhao, Terra çöküşünün bir ayı piyasasıyla birlikte gelen ve kripto para sektörünün yok edilmesi planının bir parçası olduğu görüşünde. Bu tür olayların büyük olasılıkla daha fazla insanı etkileyeceğini iddia eden Binance CEO'su, çoğunluğun operasyonel riskleri nasıl yöneteceğini bilmeden boğa döngüsü sırasında kripto para sektörüne girdiğinin altını çiziyor ve Terra çöküşünün neden olduğu kayıpların önemli seviyede olduğunu da kabul ediyor.

Read Entire Article