Kriptonun Gözü Bu Hafta 5 Büyük Olayda! BTC, ETH, SHIB, AVAX Hepsinin!

1 year ago 61

Yatırımcılar yine yoğun bir haftaya giriyor ve sabah erken saatlerde makro ekonomide bizi bekleyen gelişmeleri paylaşmıştık. Şimdi de kriptoya özgü, piyasanın performansını etkileyebilecek önemli gelişmeleri ele alıyoruz. Güncel kalmak para kaybetmemek ve kazanmak için en önemli şeydir. Grafikler size günler sonra gerçekleşecek olayları söylemez, ama haber takibi bunu yapar.

Kripto Paralar Önemli Gelişmeler

Son 1 haftada önümüzdeki haftaya yansımaları olabilecek birkaç hikâye gelişti. Göz önünde bulundurulması gereken bazı ana temalara bir göz atalım.

Kriptoda Yeniden Dirilmeler

Geçtiğimiz hafta bir değil iki çökmüş kripto kurumu ölümden dönme planlarını açıkladı. İlk olarak, başarısız kripto hedge fonu 3AC'nin kurucuları Su Zhu ve Kyle Davies, "GTX" olarak adlandırılan yeni bir kripto borsası için 25 milyon dolar toplamak istediğini sızdırdı veya duyurdu da diyebiliriz. İkili, şu anda yeniden yapılanma sürecinde olan kripto borsası Coinflex'i kuran Mark Lamb ve Sudhu Arumugum ile ortaklık yapıyor. Kripto Twitter'da GTX ismiyle kaçınılmaz bir şekilde alay edilmesinin ardından Coinflex, GTX isminin kullanılmayacağını, ancak olası bir tur veya ortaklık gerçekleştiğinde daha fazla güncelleme sağlayacağını söyledi.

FTX borsasının yeni CEO’su John Ray çökmüş kripto borsasının yeniden başlatılabileceğini söyledi. Pek çok kullanıcı, platforma tekrar para yatırmaya güvenilebileceği fikrini eleştirdi. Yine de Ray kararlıydı ve Wall Street Journal'a "Bu konuda ileriye dönük bir yol varsa, o zaman bunu sadece keşfetmekle kalmayacağız, bunu yapacağız" diyerek, esasen değersiz olan FTT Tokenin aniden yükselmesini sağladı.

Genesis ayrıca, kripto borç verme işinin en büyük alacaklılarına 3,6 milyar dolardan fazla borçlu olarak Bölüm 11 iflas koruması için başvurmasının ardından iflas sürecinden çıkmak için "hızlı ve verimli" bir şekilde hareket edeceğini açıkladı. İlk duruşma önümüzdeki hafta (Pazartesi) yapılacak ve şapkadan tavşan çıkarmaları gerekiyor.

Peki SEC ne yapıyor? Yakında beklenen toplu kripto davalarını görebiliriz. Şu an adeta kripto fiyaskolarından beslenerek büyüyen bir canavar gibi güç topluyor. Ve SEC yalnız değil, ABD Adalet Bakanlığı'nın Binance hakkında spekülasyonlar yol iddialı duyurusunun için boş çıktı. Belki de bu bir göz dağıydı? Adalet Bakanlığının tüm bu gürültüsü aslında Bitzlato içindi ve az bilinen Hong Kong'a kayıtlı borsa 700 milyon dolarlık yasadışı transfere yardımcı olmakla suçlandı. Bitzlato adımı sadece bir basamak olabilir ve yakında SEC’den beklenen hamleyi Adalet Bakanlığından da görebiliriz.

Optimism

Arbitrum'u geride bırakan rakibi geçen hafta kripto para topluluğu tarafından ele alınan temel anlatılardan biriydi ve layer2 rakipleri arasındaki işlem sayıları dramatik bir şekilde farklılaştı. Bununla birlikte, 17 Ocak'ta Optimism Quest'lerin (hatıra NFT'leri kazanmak için eğitim görevleri ve sınavlar) sona ermesinin ardından, bu ayrışma geri çekiliyor. Optimism ayrıca, Arbitrum'daki 1,1 milyar dolara kıyasla 636,6 milyon dolar tutarak protokoldeki varlıkların toplam değeri açısından hala Arbitrum'un gerisinde kalıyor.

Aktivite düşüşü OP Token için sürpriz geri çekilmelere neden olur mu? Göreceğiz ve Arbitrum için beklenen haber yakında gelebilir. Arbitrum henüz airdrop hakkında bir takvim açıklamadı ancak uzun süredir yatırımcılar heyecanla bu duyuruyu bekliyor. Yükselen piyasalar bu duyuru için ekibi iştahlandırabilir.

Avalanche BTC

Son olarak, Avalanche üzerinde köprülenmiş BTC ile ilgili konuşmalar da, Bitcoin'in Lightning Network'ünde tutulan BTC'yi aştığını gören token için cazip DeFi getirilerinin ardından arttı. Bunun önümüzdeki hafta nasıl bir sonuç doğurtacağını görmek de heyecan verici olacak.

Bilançolar Açıklanıyor

ABD resesyon da mı? Şirket karlılıkları ne durumda? Fed artık geri adım atacak mı? Elon Musk Bitcoin sattı mı? Evet önümüzdeki haftanın en popüler soruları bunlar olacak, hazır olun. Salı günü Microsoft kazanç raporu açıklanacak ve aşırı beklenti altı bir rapor hisse senedi piyasalarında düşüşü beraberinde getirecek. Hisse senetleri düştüğü için büyük oranda uyumlu hareken eden kriptoda da düşüş göreceğiz. Evet, önümüzdeki haftanın en önemli konularından biri bilançolar.

Çarşamba çok daha önemli çünkü Tesla’nın raporları geliyor. Elon Musk Bitcoin sattı mı? Bunu çarşamba günü rapor açıklandığında göreceğiz. Hisselerini satan Elon Musk belki de bir kısmıyla Aralık ayı bitmeden dipten Bitcoin almıştır? Umalım ki satmamış olsun, çünkü bu olayın psikolojik sonuçları büyük oluyor. Fidelity trilyon dolarlık bir dev ve daha da önemlisi kripto paralarla ilgileniyor. Onun raporları da aynı gün açıklanacak.

SEC Spot Bitcoin ETF

Cuma günü ARK ve 21Shares tarafından oluşturulan Bitcoin ETF başvurusunun muhtemelen diğerleri gibi SEC tarafından reddedildiğini göreceğiz. Bu şaşırtıcı olmayacak. Peki ya bir sürpriz olursa? Cuma günü de en az Çarşamba kadar önemli, çok büyük beklentilere girmeden sürpriz ihtimalini akılda tutmalıyız. Onay gelmesi halinde Bitcoin yeniden ATH yolculuğuna çıkabilir. Peki bu kripto kaosun ortasında ETF onayı gelir mi? Benim görüşüm bu ihtimale %1 bile demek abartıdır.

Read Entire Article