Kritik Bitcoin Göstergesindeki Bu Eşiğin Aşılmasıyla Yatırımcı Akını Başlayabilir!

2 years ago 94

Bir varlığın fiyatının aşağı mı yoksa yukarı mı hareket ettiğini belirlemede yardımcı olmak için hareketli ortalamalar, endeksler ve diğer teknik araçlar dahil, tonlarca araç ve gösterge bulunmaktadır ancak birçok yatırımcı ağırlıklı olarak tuttukları bir varlığın ortalama maliyetini yansıtan maliyet esaslı ortalama gibi piyasa verilerini kullanmaktadır. En büyük kripto para Bitcoin için de on-chain (zincir üstü) analitik platformu Glassnode'un sunduğu bir ortalama maliyeti yansıtan maliyet esaslı ortalama göstergesi bulunmaktadır.

Trendlerin Mükemmel Göstergesi: SHCB

Kripto para analisti Will Clemente'ın kullandığı kısa vadeli maliyet esası grafiği, mevcut düşüş trendinin mükemmel bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Clemente, göstergenin kripto para piyasalarındaki mevcut momentumu saptamaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

Analistin kullandığı kısa vadeli maliyet esası grafiğine göre Bitcoin, SHCB çizgisini yukarıdan aşağıya kestiğinde piyasanın momentumu düşüşe geçiyor. Bitcoin'in toparlanıp SHCB çizgisini aşağıdan yukarı doğru kesmesi durumunda ise kripto para piyasaları yükseliş aşamasına giriyor. Gösterge, nispeten kısa bir süre önce varlığa yatırım yapan kısa vadeli yatırımcıların ve tader'ların adreslerinde tuttukları BTC'lerin ortalama maliyetini yansıtıyor. Bitcoin dahil olmak üzere, herhangi bir varlığın fiyatı kısa vadeli maliyetinin altına düştüğünde, kısa vadeli yatırımcılar zararına fon tutuyor demektir.

Fiyatın altına düşmesinin ardından SHCB çizgisinin üzerine yeniden çıkması, piyasaların varlığın fiyatının düşüş döneminde karşı karşıya kaldığı "başabaş satış baskısının" üzerine çıkarmak için yeterli güce sahip olduğunu ve orta vadeli yatırımcıların, daha önce kârsız olan pozisyonlarının bile kârlılığa doğru evrilme ihtimalini gördükleri anlamına geldiğini not etmek gerekiyor.

Ortalama maliyeti yansıtan maliyet esaslı ortalama göstergesi, Bitcoin için kısa vadeli ortalama maliyetin şu an için 30 bin 800 dolarda olduğunu gösteriyor. Grafikte bu seviyeye doğru gelebilecek yukarı yönlü bir hamle piyasaya para akışının başladığı ve yükseliş ateşinin yavaş yavaş yeniden harlandığı anlamına geliyor.

Bitcoin'de Son Durum

Şu an itibariyle, Bitcoin neredeyse her türlü yukarı yönlü hareket etmek için mücadele ediyor ve piyasalara olan para giriş eksikliği nedeniyle son 10 gündür 20 bin dolar ila 21 bin dolar aralığında hareket ediyor.

Öğleden önce 20 bin doların altına düşen en büyük kripto para BTC, yazım sırasında hemen bu seviyenin üzerinde, 20 bin 84 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article