Kritik Göstergeler Yükselişte: Güncel On-Chain Verileri, Cardano (ADA) İçin Hangi Yöne İşaret Ediyor?

1 year ago 53

Kripto para piyasası, sabah saatlerinde yeniden düşüşe geçse de Ripple davasında çıkan tarihi kararın etkisiyle XRP’deki değer artışlarının öncülüğünde hafta içerisinde güçlü bir yükseliş başlattı. Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana (SOL) da bu süreçte yüksek oranlarda değer artışları kaydeden kripto para birimleri arasında yer aldı. Öte yandan Cardano’nun geliştirici şirketi olan Input Output Global’in haftalık raporuna göre fiyattaki artışın yanı sıra Cardano’da kritik metriklerde de önemli yükselişler kaydedili.

Cardano (ADA), Yükselişlere Devam Edebilecek mi?

Kripto para piyasası, sabah saatlerinde yeniden düşüşe geçse de Ripple davasında çıkan tarihi kararın etkisiyle hafta içerisinde güçlü bir yükseliş yaşadı. Hafta içerisinde kısa bir süreliğine 0,9 dolar fiyat seviyelerine yaklaşan XRP, büyük ölçüde kripto para piyasasındaki yükselişe öncülük etti. XRP’deki yükselişin yanı sıra mahkeme kararını duyulmasından hemen sonra Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Solana’da (SOL) da yüksek oranlarda değer artışları kaydedildi.

CoinMarketCap’in güncel verilerine göre son 1 haftalık zaman dilimi içerisinde ortalama %15’lik bir değer artışı kaydeden Cardano (ADA), 0,33 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Kritik Metrikler Yükselişte

Öte yandan fiyattaki yükselişin yanı sıra Cardano‘da (ADA) kritik metriklerde de önemli artışlar kaydedildi. Cardano’nun geliştirici şirketi olan Input Output Global’in yayımladığı haftalık rapora göre toplam işlem sayısı 71,2 milyona ulaşırken yerel token sayısı da 8,55 milyonu aştı. Raporda paylaşılan grafiğe göre Cardano ağında 134 proje başlatılırken 1200’den fazla proje de geliştirilme aşamasında.

Ek olarak Cardano ağında kilitli toplam değerde (TVL) de önemli bir artış meydana geldi. Cardano’nun TVL’i, DefiLlama verilerine göre son 1 aylık zaman dilimi içerisinde %40’ın üzerinde bir artış gösterdi. Ancak son dönemlerdeki artışlara karşın Cardano’nun mevcut TVL miktarı, Ethereum, Tron ve Binance Smart Chain gibi blockchain’lere kıyasla hala oldukça düşük seviyelerde.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article