Kritik Karar Açıklandı: Balinalar Bu Altcoin’e Akın Ediyor!

2 years ago 88

Kripto para piyasasındaki belirsizlik zirveye ulaşırken, balinalar bir sonraki boğa koşusu için birikim yapmaya devam ediyor.

XRP, BSC Balinalarının Odak Noktası Oldu

Ripple (XRP), SEC davası nedeniyle büyük oranda değer kaybetti. Sektörün yakından takip ettiği davada Ripple lehine yeni gelişmeler yaşanırken, XRP en büyük BSC balinalarının gözdesi haline geldi. Kripto veri platformu Whalestats istatistikleri'ne göre, XRP, son 24 saat içinde ilk 1000 BSC balinası arasında en çok kullanılan akıllı sözleşmelerden biriydi. Platform, şu anda en iyi 2000 BSC balinasının yaklaşık 15.09 milyon dolar değerinde XRP  tuttuğunu belirtti. Bu devasa balina birikimi, Ripple- SEC davasında meydana gelen kritik kararın ardından gerçekleşti. Yargıç Netburn, komisyonun Himan'ın meşhur ETH konuşmasıyla ilgili iddialarını reddetti. Mahkeme, SEC'den bu belgeleri sunmasını istedi. Mahkeme, SEC'in, bu konuşma kayıtlarını ivedi olarak mahkemeye vermesini talep etti. Bu arada, XRP avukatı, SEC'in bu karara itiraz edeceğini öne sürdü. SEC, itirazda bulunmak için 1-2 haftalık bir uzatma talep edebilir.

Ripple, SEC davası sonrası birçok borsadan delist edilmişti. Ancak, bu süreçte olumlu gelişmeler de meydana geliyor. Kripto para borsası Bitrue, XRP desteğini genişlettiğini duyurdu. Platform, kullanıcılar için 10 yeni XRP çifti listeleyeceğini açıkladı. Borsa, MANA, SAND, ALGO, BTTC, HBAR, AAVE, CHZ, DENT, APE ve AR için destek ekleyecek. XRP, son çöküşün ortasında fiyatı sabit kalan kripto paralardan biri. XRP,  son 30 günde %1'lik bir artış kaydetti. Öte yandan, Bitcoin fiyatı aynı zaman diliminde yaklaşık %10 oranında düştü. XRP fiyatları son 24 saatte %4'ün üzerinde arttı ve an itibariyle 0,3449 dolardan işlem görüyor. XRP, 1,11 milyar dolarlık 24 saatlik işlem hacmi kaydetti. Bununla birlikte, altcoin hala 15.22 milyar doların üzerinde bir toplam piyasa değerine sahip.

Ripple CEO'su Kongre'ye Seslendi

 Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Wall Street Journal (WSJ) tarafından yazılan ve SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto paralara yönelik yaklaşımını verimsiz olarak eleştiren bir makaleyi gündeme taşıdı. Ripple CEO’su makaleden özellikle şu ifadeyi paylaştı “Gensler’in sektöre basksı, yatırımcıları korumayı amaçlıyorsa, bu ters etki yapar.” Garlinghouse’a göre, WSJ makalesi, Gensler’in gelişmekte olan endüstriye “uyguladığı baskı, caydırma yöntemini ve sert yaklaşımını ortaya koyuyor.

Bu yüzden, kongre ivedi olarak somut adımlar atmalı. Garlinghouse, ABD Kongresi’nin WSJ makalesini uyarı olarak dikkate almasını ve Gensler’i durdurmak için harekete geçmesini öneriyor ve şunları ekliyor:

Tüm bu gerçekler, başkan Gensler’in tercih ettiği yaptırımları ve  yöntemleri durdurmak için Kongre’yi harekete geçirmiyorsa, burada büyük bir sorun var.

Read Entire Article